Rôzne

VIZUALIZÁCIE: Osobný prístav na Fajnorovom nábreží čaká rekonštrukcia. Budova výrazne omladne

Nový návrh prestavby Osobného prístavu budovu vizuálne otvorí nielen smerom k Dunaju, ale aj k mostu SNP, smerom k Starému mostu a do ulice.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Osobný prístav na Fajnorovom nábreží čaká rekonštrukcia. Budova výrazne omladne
10
Galéria
Zdroj: Pio Keramoprojekt, a.s.

Rekonštrukcia budovy Osobného prístavu sa už „na papieri“ rieši roky. Na stole úradníkov je momentálne nová verzia projektu, ktorého výsledkom by mala byť modernizácia stavby na Fajnorovom nábreží.

Budova sa „otvorí“

Pred piatimi rokmi investor Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava a.s. prišiel s vizualizáciami modernizácie budovy od architektonického štúdia ADOM. M Studio. Ich návrh rátal s rozsiahlou modernizáciou budovy, pridaním podlaží a tiež s kaviarňou a reštauráciou vrámci objektu. Aktivistom sa však nepáčilo, že budova je príliš vysoká a zatienila by budovu Slovenského národného múzea.

Nový návrh modernizácie Osobného prístavu, ktorý momentálne úrady posudzujú, vypracovali projektanti zo spoločnosti Pio Keramoprojekt. Na ich výkresoch je budova o niečo nižšia.

Ako sa píše v záväznom stanovisku Hlavného mesta, rozdiely aktuálnej dokumentácie oproti pôvodne posudzovanej sú najmä v tom, že riešenie sa zaoberá iba modernizáciou budovy Osobného prístavu bez pavilónu Wien/Bratislava, parkoviska, detského ihriska či zelených plôch.

Kancelárie aj kaviareň

Vizuálne stvárnenie modernizácie budovy počíta s vyvesením balkónových ochodzí nie pozdĺž celého objektu, ale iba v zredukovanom objeme. V budove bude sídliť administratíva, obchody a služby v gastronómii.

„Jednou z priorít návrhu je vizuálne otvorenie budovy nielen smerom k Dunaju, ale aj k mostu SNP, smerom k Starému mostu a v rámci možností aj do ulice Fajnorovo nábrežie. Dôležitým aspektom je vytvorenie bezbariérového prístupu z ulice Fajnorovo nábrežie na všetky nadzemné a jedno podzemné podlažie,“ uvádza sa v záväznom stanovisku Hlavného mesta

Modernizácia Osobného prístavu
10
Galéria
Zdroj: Pio Keramoprojekt, a.s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM