Rôzne

Osobné vlaky by sa mali na Prístavný most vrátiť už o pol roka

Železnice plánujú od budúceho roka oživiť vlakovú dopravu v Bratislave a okolí. Pribudnúť by mali nové linky osobných vlakov zo Senca či z Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku Osobné vlaky by sa mali na Prístavný most vrátiť už o pol roka
17
Galéria
Zdroj: TASR

Vlaková doprava v Bratislave a okolí by sa mala v budúcom roku výrazne zlepšiť. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje nasadiť nové osobné vlaky zo Senca do Bratislavy, ktoré by jazdili každú hodinu počas pracovných dní a v oboch smeroch.

Železnice chceli spočiatku túto novinku zaviesť do praxe už od 10. decembra, kedy sa bude meniť grafikon, ale napokon si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Osobáky cez Prístavný most

Nové osobné vlaky však nebudú chodiť na Hlavnú stanicu, ale odbočia na málo využívanú železničnú stanicu Bratislava – Nové Mesto, odkiaľ by mali ďalej pokračovať na petržalskú vlakovú stanicu. Po siedmich rokoch by tak vlaky s cestujúcimi mali premávať cez Prístavný most.

Podľa ZSSK je dôvodom to, že obvyklý ťah smerom na bratislavskú Hlavnú stanicu je v súčasnosti preťažený a inžinieri majú problém naň vtesnať takmer akékoľvek nové spoje. Informáciu priniesol Denník N.

Posledné slovo má rezort dopravy

Tento plán však musí najprv schváliť ministerstvo dopravy, kedže práve to si tento typ vlakov objednáva a platí. Železnice sú momentálne vo fáze rokovania. "Predpokladáme, že by k zavedeniu týchto vlakov mohlo dôjsť k 10. júnu 2018,“ informoval hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

V rámci polročnej zmeny cestovných poriadkov by od tohto dátumu mali podľa ZSSK pribudnúť aj nové linky osobných vlakov z a do stanice Bratislava – Nové Mesto smerom na Trnavu.

Železnice modernizujú vlaky
17
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM