Kultúra Správy

Oslávte jar na Jakubáku. Tohtoročný Dobrý trh bude bez odpadu

Obľúbené podujatie nejedného Bratislavčana sa bude niesť v duchu oslavy jari. Dobrý trh bude tento rok aj niečím výnimočný.

Ilustračný obrázok k článku Oslávte jar na Jakubáku. Tohtoročný Dobrý trh bude bez odpadu
15
Galéria
Zdroj: TASR

Tradičné bratislavské podujatie chystá svoje ďalšie pokračovanie. Dobrý trh sa uskutoční už túto sobotu 22. apríla na Jakubovom námestí.

Na Jakubáku si nakúpite kvalitné potraviny a originálne remeselné produkty priamo od lokálnych výrobcov vo viac ako 150 stánkoch. Atmosféru Dobrého trhu si môžete užiť spoločne s rodinou či priateľmi pod korunami stromov pri chutnom jedle alebo pohári vína.

Trh bez odpadu

Novinkou tohtoročného podujatia bude snaha organizátorov znížiť množstvo odpadu počas akcie. Na Dobrom trhu sa bude preto všetko triediť a kompostovať. Predajcovia budú používať len kompostovateľný riad, zakázané sú plastové poháre, príbory a tašky.

Všetok odpad z trhu sa bude poctivo triediť a zvyšky jedla a potravinový odpad budú kompostovať priamo na mieste. Aj výber stánkarov sa niesol v ekologickom duchu. Prednosť dostali tí, ktorí nezabúdajú na životné prostredie.

Bohatý program

Na Dobrom trhu sa chystajú aj enviromentálne workshopy a mnohé zaujímavé diskusie. Dozviete sa, ako správne kompostovať alebo sa môžete naučiť, ako neplytvať potravinami.

Na svoje si prídu aj deti. Pripravené budú detské divadielka, detský trh či ukážky včelárstva. Na Jakubáku sa taktiež otvoria susedské dvory a atmosféru bude počas celého dňa spríjemňovať muzika viacerých pesničkárov.

Dobrý trh na Jakubáku otvorí svoje pomyselné brány o 10:00 hod. Kompletný program podujatia nájdete TU.

Ilustračný obrázok

Dobrý trh
15
Galéria
Foto: Anabela Mikušiaková
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM