Rôzne Správy

OPILCI a "otravovači": Na Trnavskom mýte sa najmä po zotmení cítia ľudia NEBEZPEČNE

Vysadenie platanov a umiestnenie lavičiek pred Tržnicou malo vytvoriť z Trnavského mýta príjemné miesto. Cez deň sa to takmer darí, no navečer sa veci zmenia.

Ilustračný obrázok k článku OPILCI a "otravovači": Na Trnavskom mýte sa najmä po zotmení cítia ľudia NEBEZPEČNE
Zdroj: Sabina Barborjak

Trnavské mýto už niekoľko desaťročí nie je práve vyhľadávaným miestom na dlhší relax. Ľudia tadiaľ zväčša rýchlo prejdú alebo sa zastavia iba na chvíľu pri čakaní na svoj spoj MHD.

Vysadenie platanov a umiestnenie lavičiek pred Tržnicou malo vytvoriť z Trnavského mýta príjemné miesto. Cez deň sa to takmer darí, no navečer začína byť lokalita neprívetivá. Samozrejme, nemôžu za to platany, ale ľudia, ktorí sa tam zdržiavajú, popíjajú alkohol a oslovujú okoloidúcich.

Problémoví „nájomníci“ lavičiek

Všimli si to viacerí Bratislavčania. „Na Trnavskom myte vzniká nebezpečná časť mesta, pod vysadenými platanmi má skoro každá lavička svojho ožratého/nafe­tovaného obyvateľa, na zastávke na lavičkách sú dennodenne ďalší asociáli. Reálne začínam mať obavy chodiť tadiaľ, teraz sa mi prihováralo indivídum s taškou toluénu a bateriek. Takže, je skvelé, že sa vysadili stromy, toto je ale reálny problém, ktorý treba začať riešiť,“ píše Sabina na sociálnej sieti.

Bratislavčanka Peťa sa k nej pridala s tým, že na strane, kde stojí obchodný dom Central je tiež podobný problém. „Každý deň tadiaľ idem z roboty s nechuťou. Pri podchode sú deky na zemi – tam majú ľudia bez domova spálňu. Hádky, bitky… Len striehnu a otravujú. Je to najhoršia časť mesta,“ napísala na sociálnu sieť.

Dávny problém

Na odkaz rýchlo zareagoval mestský poslanec Martin Vlačiky. „Je to jeden z najväčších dopravných uzlov v Bratislave a títo ľudia sa tam stretávajú oddávna. To nie, že platany ich prilákali. A mestskáči (mestská polícia) tam chodia a keď robia neprístojnosti, tak ich aj riešia. Ale nemôžu ich vyháňať z verejného priestranstva,“ odpovedá Vlačiky na kritický koment.

Ďalej tvrdí, že pri zbieraní podpisov s tzv. asociálmi problém nemali. „Zbierali sme tam pri nich podpisy, dalo sa s nimi celkom normálne komunikovať a niektorí nám aj podpísali. Netreba problém zveličovať. A je taktiež potrebné porozumieť obmedzeným nástrojom, ktoré na riešenie situácie máme v rukách. Nie sme všemohúci,“ reaguje mestský poslanec.

Do diskusie sa zapojila aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. „Ja by som upozornenie na tento problém nijako nezľahčovala. Je jedno či Trnavské, Račko alebo inde. Všade je to vnímané ako naozaj vážna vec. U nás (v Karlovej Vsi) to, našťastie, nie je až tak vypuklý jav, ale úplne rozumiem nespokojnosti ľudí. Špina, alkohol na verejnosti, možno drogy, nevyberané obťažovanie nie sú tým, čo by sme mali považovať za bežnú súčasť verejného priestoru,“ myslí si starostka.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM