Rôzne Správy

Parkovanie v Petržalke: Zákazníci známeho reťazca pomaly nemajú kde odstaviť auto

V mestskej časti sa vám môže stať, že idete na nákup a márne hľadáte parkovacie miesto. A nie je to tým, že majú práve skvelú akciu na vychytený tovar.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Petržalke: Zákazníci známeho reťazca pomaly nemajú kde odstaviť auto
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Tisíce áut z Petržalky len tak nezmiznú. Vodiči, ktorí nie sú rezidentmi, hľadajú možnosti, kde nechať svoje auto. Vypuklé je to najmä odkedy spustili mestský parkovací asistent PAAS na Dvoroch 4.

Parkovanie pred obchodom

Pri hľadaní parkovacieho miesta mnohým príde ako dobrý nápad odstaviť auto pred hypermarketom alebo iným obchodným reťazcom. Čelí tomu aj predajňa Lidl na Mamateyovej ulici v Petržalke. Čitateľ, ktorý sa s nami podelil o svoju skúsenosť, viackrát za sebou v bežnom čase cez deň ledva našiel pred obchodom parkovacie miesto. A ak by sa náhodou nejaké neuvoľnilo, už sa chystal ísť nakúpiť inde.

Keďže pred spomínanou predajňou nie je rampa, môže tam parkovať kto chce a kedy chce, bez ohľadu na to, či je zákazník obchodu a ide nakúpiť.

Reťazec o probléme vie a pripravuje jeho vyriešenie. „Nateraz však nedokážem presne odhadnúť termín realizácie, nakoľko závisí aj od obdržania potrebných povolení. Verím však, že sa tak stane v horizonte niekoľkých týždňov,“ informoval Bratislavské noviny vedúci úseku komunikácie spoločnosti Lidl Tomáš Bezák.

Starosta Petržalky Ján Hrčka už v minulosti predostrel myšlienku, že obrovské parkovacie plochy, ktoré sú v noci prázdne, by sa mohli využiť.

Aktuálne prebiehajú rokovania o takomto riešení. „Ide prevažne o parkoviská pred supermarketmi a obchodnými centrami. Mnohé z nich sme už oslovili a vyzerá to tak, že by sa o tieto plochy vedeli podeliť, dokonca to môže byť pre nich oveľa výhodnejšie ako doteraz, keď osvecovali po nociach prázdny betón,“ povedal v minulosti Hrčka.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM