Rôzne

Onkologický ústav sv. Alžbety prejde modernizáciou

Pacientov poteší nová investícia do zdravotníckeho zariadenia. Tentoraz sa bude modernizovať a rozširovať Onkologický ústav sv. Alžbety, ktorý bude bohatší aj o nové zdravotnícke zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Onkologický ústav sv. Alžbety prejde modernizáciou
Zdroj: OUSA

Onkologický ústav sv. Alžbety (OUSA), sídliaci na Heydukovej ulici, prejde modernizáciou a rozširovaním svojich priestorov. Areál OUSA v centre mesta sa dotýka historickej stavby kláštora s dvomi kostolmi.

Investície do zdravotníckeho komplexu potešia nejedného pacienta. Ku komplexu budov OUSA, ktoré budú zrekonštruované, pribudne tiež nová prístavba.

Nový servis pre pacientov

Neštátne zdravotnícke zariadenie slúži predovšetkým onkologickým pacientom. Okrem toho, že sa rekonštrukciou zvýši komfort pre pacientov a vzniknú lepšie podmienky pre ošetrujúci personál, pribudnú tiež nové sanitárne priestory aj nové laboratória, diagnostické centrum, CT a v nadstavbe aj nový lineárny urýchľovač.

Výstavba projektu by mala byť dokončená v roku 2017 a nemala by výraznejšie obmedziť prevádzku zariadenia.

OUSA od vzniku po súčasnosť

Nemocnica je stavbou z 50. a 70. rokov. V polovici 18. storočia ju zriadili sestry Rehole sv. Alžbety. Od svojho založenia slúžila nemocnica ošetrovaniu ťažko chorých, opustených a biednych.

Pracovisko venujúce sa diagnostike a liečbe onkologických ochorení bolo zriadené v prvej polovici 20. storočia. Z tohto pracoviska bol po druhej svetovej vojne vytvorený Ústav pre výskum a liečbu rakoviny.

Po zoštátnení Nemocnice sv. Alžbety v priestoroch fungoval Ústav experimentálnej onkológie SAV a Ústav klinickej onkológie, ktorý bol centrom onkologickej diagnostiky a liečby. Od 1. januára 1996 funguje v priestoroch Onkologický ústav sv. Alžbety.

Čítajte aj: Detských pacientov čaká príjemnejšie prostredie. Detská nemocnica rekonštruuje priestory za státisíce eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM