Rôzne

Detských pacientov čaká príjemnejšie prostredie. Detská nemocnica rekonštruuje priestory za státisíce eur

Pacienti budú môcť posedieť na nových stoličkách v čakárňach, rodičom budú k dispozícii nové prebaľovacie pulty, obnovy sa dočkajú aj podlahy, okná, nábytok.

Ilustračný obrázok k článku Detských pacientov čaká príjemnejšie prostredie. Detská nemocnica rekonštruuje priestory za státisíce eur
Zdroj: TASR

Detská nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave sa v najbližších mesiacoch chystá rekonštruovať priestory. V čakárňach bude nový nábytok, plánovaná je i výmena starých hliníkových okien a PVC podláh. Celkovo by to malo stáť viac ako 700-tisíc eur bez DPH. Vyplýva to z oznámení vo Vestníku verejného obstarávania. Nemocnica to bude hradiť z kapitálových výdavkov.

Pacienti by mali mať k dispozícii viac 260 nových sedení v čakárňach, 50 prebaľovacích pultov či 35 stolíkov. V priestoroch vymenia podlahy a okná, ktoré už nevyhovujú technickému stavu. „Zlepší sa tým mikroprostredie a usporí energia na vykurovanie,“ povedala hovorkyňa najväčšej detskej nemocnice na Slovensku Dana Kamenická.

Nábytok je už podľa nej opotrebovaný, nový bude moderný a splní prísne požiadavky na antibakteriálnu a chemicky stálu úpravu.

Rekonštrukcia bude prebiehať počas plnej prevádzky. Na prácu by v nemocnici chceli využiť aj soboty. „Všetko bude organizované tak, aby to v minimálnej miere zasiahlo do poskytovania zdravotnej starostlivosti. Ambulancie budú fungovať naplno,“ informovala Kamenická. O prípadných zmenách bude nemocnica pacientov včas informovať.

Čítajte tiež: Lekári zachránili unikátnou operáciou ruku malej pacientky s nádorom

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM