Rôzne Samospráva

Chýbajúci chodník a osvetlenie na Starých gruntoch spôsobujú nebezpečné situácie

Keďže ulica Staré grunty patrí pod správu hlavného mesta, starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová požiadala primátora o vyriešenie tohto problému.

Ilustračný obrázok k článku Chýbajúci chodník a osvetlenie na Starých gruntoch spôsobujú nebezpečné situácie
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Obyvatelia Starých gruntov opakovane upozorňujú na akútnu potrebu výstavby chodníka v smere do Karlovej Vsi. Keďže predmetná komunikácia patrí pod správu hlavného mesta, starostka Dana Čahojová požiadala primátora o doplnenie chodníka a verejného osvetlenia. Bratislava24.sk informoval Branislav Heldes z miestneho úradu v Karlovej Vsi.

„Po Starých gruntoch sa s najväčšími ťažkosťami pohybujú práve chodci. Sú to najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky, a to predovšetkým matky, ktoré vodia deti do škôlok alebo škôl. Mnohí tadiaľ chodia na električku. Táto situácia je neúnosná najmä v ranných a večerných hodinách,“ upozorňuje starostka Dana Čahojová.

Nedostatočné osvetlenie

Komunikáciu využívajú aj vysokoškolskí študenti z miestnych internátov. Starostka doplnila, že chodci sú nútení pohybovať sa po ceste, ktorá je v nočných hodinách tmavá a nebezpečná aj z dôvodu nedostatočného verejného osvetlenia. Vozovka je síce široká, ale vodiči často nedodržiavajú povolenú rýchlosť, vďaka čomu často dochádza k ohrozeniu chodcov, ale aj vodičov.

Bezpečnosti nepridá ani fakt, že komunikácia Staré grunty bude v priebehu modernizácie električkovej trate jedna z najdôležitejších komunikácií. Bude slúžiť ako obchádzková trasa v čase obmedzenia a odstavenia križovatky Molecova. Jej súčasný stav nie je ani zďaleka postačujúci na presun tak vysokého počtu chodcov aj automobilov, najmä z hľadiska bezpečnosti.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM