KAW Správy Samospráva

Odkryte tajomstvá minulosti: Legendárna budova s Lekárňou u Salvátora otvorí svoje brány

Hlavné mesto v spolupráci s Mestským ústavom ochrany pamiatok v Bratislave pripravilo v ikonických priestoroch výstavu fotografií, ktorá sprítomní dávnu podobu tejto budovy.

Ilustračný obrázok k článku Odkryte tajomstvá minulosti: Legendárna budova s Lekárňou u Salvátora otvorí svoje brány
9
Galéria

Pred necelým mesiacom sme vás informovali, že v bývalej Lekárni u Salvátora sa usilovne pracuje. Po tom, čo sa mestu podarilo získať budovu do stopercentného vlastníctva, zabezpečil magistrát nevyhnutné klampiarske, elektrikárske, zámočnícke, maliarske a čistiace práce, aby mohol byť vzácny priestor otvorený pre návštevníkov. Udeje sa tak už tento víkend.

Nahliadnite do vzácnej budovy

V auguste nešlo o celkové rekonštrukčné práce, ale iba o nevyhnutné opravy priestoru. Chystá sa však aj niečo viac. Hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová nám potvrdila, že hlavné mesto má záujem budovu kompletne opraviť. To však chce ešte čas.

Už od zajtra (19.9.) však budete môcť nahliadnuť do priestoru bývalej lekárne.

„Záleží nám na tom, aby ikonické stavby, ktoré tvoria identitu nášho mesta, boli chránené a zmysluplne využívané,“ informuje magistrát na sociálnej sieti.

Hlavné mesto v spolupráci s Mestským ústavom ochrany pamiatok v Bratislave pripravilo v ikonických priestoroch výstavu fotografií, ktorá sprítomní dávnu podobu tejto budovy. Pre návštevníkov budú dvere otvorené až do 31. októbra.

od 19. septembra do 31. októbra okrem pondelkov / od 10.00 do 18.00 hod. / Panská ulica 35 / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM