Tomáš Stupavský Rôzne

Od soboty sa na Kuchajde oficiálne začína letná sezóna

Na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskom Novom Meste sa začína v sobotu 20. júna letná kúpacia sezóna. Prevádzku kúpaliska totiž schválil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave. Areál kúpaliska tak bude až do konca septembra otvorený od 6.00 do 22.30 h.

Ilustračný obrázok k článku Od soboty sa na Kuchajde oficiálne začína letná sezóna
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Informoval o tom hovorca mestskej časti Nové Mesto Marek Tettinger.

„Podľa úradu kvalita vody, vybavenie a zariadenie na Kuchajde spĺňajú podmienky na kúpanie. Sinice a riasy, ktoré v minulosti komplikovali prevádzku kúpaliska, sú podľa hygienikov pod medznými hodnotami,“ uviedol hovorca. Čistotu vody na Kuchajde majú podľa jeho slov potvrdiť aj raky, ktoré sa po rokoch vrátili do jazera.

Vstupné na kúpalisko bude bezplatné. Verejnosť tu môže rovnako bezplatne využívať vybavenia, atrakcie a športoviská, ktoré prevádzkuje mestská časť.

V areáli Kuchajdy majú návštevníci k dispozícii prezliekarne, plážové ležadlá, sprchy a zariadenia pre osobnú hygienu.

Prečítajte si tiež: Uprednostňujete kúpaliská či jazerá? Pozrite sa, aké výhody vám ponúkajú štyri prírodné bratislavské vodné plochy

„Zašportovať si môžu na ihriskách na plážový volejbal, futbal, basketbal, prípadne si môžu zacvičiť na fitnes strojoch alebo zahrať stolný tenis,“ priblížil Tettinger. Na bezpečnosť ľudí bude dohliadať záchranná služba, ktorú zabezpečil novomestský EKO-podnik verejnoprospešných služieb.

Plavčíci budú rozmiestnení na troch stanovištiach, každý deň od 9.45 do 18.00 h. Na poriadok v areáli bude počas sezóny dohliadať poriadková služba.

Sledovať sa bude aj kvalita vody v Kuchajde. Počas celého leta sa budú odoberať jej vzorky a kontrolovať každé dva týždne. Návštevníci získajú informácie o kvalite vody a jej teplote prostredníctvom informačnej tabule na veži plavčíkov a na webovej stránke mestskej časti banm.sk.

Prečítajte si tiež: Oddnes sú otvorené tri bratislavské kúpaliská. Vo vode sa už osviežite, ale v stánku s občerstvením ešte nie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM