Samospráva

Ocenili osobnosti, ktorým Petržalka nie je ľahostajná

Pribudli ďalší, ktorým záleží na osude najväčšieho slovenského sídliska. Petržalská samospráva si úsilie zanietených váži a odovzdáva im ocenenia v rámci Dní Petržalky už od roku 1998.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili osobnosti, ktorým Petržalka nie je ľahostajná
Zdroj: TASR

Starosta bratislavskej Petržalky Vladimír Bajan odovzdal ocenenie šiestim osobnostiam, ktoré prispeli k rozvoju mestskej časti a natrvalo sa zapísali do jej histórie. Kandidátov navrhovali občania, neziskové združenia, verejné i vzdelávacie inštitúcie.

Podľa starostu ocenení prispeli k lepšej, krajšej, vzdelanejšej, ale aj bezpečnejšej Petržalke. „Mestskú časť netvoria iba budovy, parky, cesty či ihriská. Tvoria ju predovšetkým ľudia, ktorí sa dožadujú lepšej kvality života. Presne takí ľudia sú tu dnes pred nami a je mi tou cťou ich za svoju prácu oceniť,“ skonštatoval Bajan.

Osobnosťou Petržalky za rok 2016 je spoluzakladateľka a predsedníčka Asociácie nízkoprahových programov pre deti a mládež na Slovensku Zuzana Milátová, ktorej priama práca s deťmi a mládežou v uliciach Petržalky sa stala jej vášňou.

Medzi laureátmi je aj Dušan Srogončík. V roku 1986 sa stal predsedom Okresného súdu Bratislava V. Intenzívne sa podieľal na jeho vybudovaní, a to materiálnom aj personálnom.

Fridrich Malíšek si ocenenie odniesol za hru na husle. Ozvláštňuje ňou od roku 1972 všetky občianske obrady, ktoré zabezpečuje Miestny úrad v Petržalke pre svojich obyvateľov.

Osobnosťou Petržalky je aj Mária Nemešová. Venuje svoje úsilie obecne prospešnému účelu, zlepšovaniu kvality života občanov a ich participácii na verejnom dianí.

Medzi ocenených patrí tiež riaditeľ Bibiany, medzinárodného domu umenia pre deti Peter Tvrdoň. Svojimi aktivitami podporuje rôznorodú a bohatú spoluprácu s Miestnou knižnicou Petržalka.

Posledným je Milan Lezo, ktorý od roku 2002 pracuje ako riaditeľ Strediska služieb školám a školským zariadeniam Petržalka. Vďaka jeho zanieteniu sa mestskej časti darí rozširovať kapacity materských škôl.

Čítajte aj: Dni architektúry a dizajnu sa predstavia netradične. Vo výkladoch v centre mesta

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM