Rôzne

Obrazy na vodnej stene nad Dunajom: Šou pre vyvolených, sklamanie pre davy Bratislavčanov

„Na Slovensko mieri šou, akú ste ešte nevideli. Dunaj sa zmení na divadlo pod holým nebom!“ Aj takéto titulky ohlasovali akciu, na ktorú sa včera v noci prišli pozrieť tisícky ľudí. Väčšina z nich z nábrežia pred Eurovea odchádzala domov s veľkým sklamaním.

Ilustračný obrázok k článku Obrazy na vodnej stene nad Dunajom: Šou pre vyvolených, sklamanie pre davy Bratislavčanov
Zdroj: Slnovrat na Dunaji

Bratislava vo štvrtok v noci hostila šou, akú sme vraj doteraz nevideli. A nevideli sme ju ani včera. Teda väčšina z obyčajných smrteľníkov.

Davy návštevníkov

Tisícky ľudí sa valili na akciu v húfoch, aké si pamätáme snáď len z nadšených čias nežnej revolúcie. Po príchode na nábrežie Eurovei sa ochotne postavili do zástupu a čakali na niečo nevídané. Avizované obrázky sľubovali úžasné divadlo a nezabudnuteľný zážitok.

Zážitok to určite bol, ale, žiaľ, len pre hŕstku V.I.P. hostí stojacich na vyhradenom móle a tých, ktorým sa podarilo dostať čo najbližšie k vode. Ostatní si museli pomôcť svojou fantáziou alebo „hláseniami“ kamošov, ktorých výška presahuje priemer.

Rodičia s deťmi mali tiež istú výhodu. Drobizg, ktorý si posadili na plecia im ochotne hlásil: „Teraz sú tam kvietky, teraz písmenká, teraz zvieratká…“ Ostatní, obklopení davom pred a za sebou, si mohli len domýšľať, čo sa asi nad hladinou deje.

„Unikátna a vizuálne mimoriadne príťažlivá šou Tancujúca voda: Od Tatier k Dunaju je tvorená lejzrami a takzvanou vodnou stenou. Tá je vytvorená pomocou špeciálnej trysky, ktorá dosahuje predpokladanú výšku 18 metrov a šírku 40 metrov,“ pozývali organizátori.

Nedomyslená akcia

Vodná stena bola na nevídaný tisícový počet ľudí umiestnená dosť nízko a organizátori zrejme s takýmto náporom návštevníkov nepočítali. Obrovský problém bol aj po skončení akcie na parkoviskách v okolí. Ani nehovoriac o preplnenej, neposilnenej MHD.

Ľudia na sociálnych sieťach nešetrili kritikou: „Totálne nezvládnutá akcia, ľudia nespokojní, nič nebolo vidieť kvôli stromom .....prišlo mi to ako akcia pre VIP hostí prizerajúcich sa z móla, javisko otočené tým smerom, nie smerom k davu ľudí. Bolo to pre mňa veľké sklamanie,“ píše Mária.

Ďalšia návštevníčka akcie sa k nej pridáva: „Je to najhoršie, čo som kedy zažila. Nezvládnutá akcia, meškanie, nudný príhovor, vodná stena umiestnená za jediným stromom. Asi aby sme nevideli. Davy ľudí tlačiacich sa na seba, neprispôsobená doprava MHD po ukončení…Celé zle!“

Po takejto skúsenosti si v budúcnosti Bratislavčania pravdepodobne rozmyslia, či sa im oplatí ísť sa pozrieť na niečo nevídané…

Čítajte aj: Dunaj sa dnes večer zmení na veľkolepé vodné divadlo

Vodná šou na Dunaji
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM