Kultúra

OBRAZOM: Zimný Urban Market 2017 v Mlynici

Zimný Urban Market priniesol zaujímavé diskusie i prednášky o architektúre, dizajne či ekológii, ale aj tvorivé workshopy, programy pre deti a hudobné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Zimný Urban Market 2017 v Mlynici
11
Galéria
Zdroj: TASR

Zimný Urban Market 2017 usporiadali organizátori tento rok v zrekonštruovanom industriálnom priestore Mlynica na Turbínovej ulici v Novom Meste. Kým v minulosti slúžila Mlynica na výrobu pórobetónu, teraz sa v nej po celý víkend prezentoval živý dizajnový trh súčasnej umeleckej a kreatívnej tvorby, profesionálna móda, dizajn a umenie.

Bohatý program

Na Urban Markete nechýbali diskusie a prednášky o architektúre, dizajne či ekológii, ale aj tvorivé workshopy, programy pre deti a rôzne hudobné vystúpenia. Návštevníkov potešil aj zaujímavý kultúrny program, edukačné aktivity a zároveň mohli spoznať prácu tvorivých ľudí z rôznych odvetví umenia v jednom čase na jednom mieste.

Alternatívne podujatie, ktoré v mnohých smeroch vybočuje od mestského spôsobu života, spojilo komunitu tvorivých ľudí už po ôsmykrát.

Témou zimnej edície Urban Marketu bol MINIMAL. Nie však iba ako estetická forma alebo spôsob umeleckého vyjadrenia. Minimálny môže byť aj náš vplyv na životné prostredie – napríklad prostredníctvom výrobkov, ktoré nakupujeme. Organizátori Urban Marketu ukázali, že kvalita je naozaj viac ako kvantita. Zaostrili na značky a firmy, ktorých princípom je ekologická či lokálna výroba, trvalo udržateľný rozvoj alebo recyklácia. Taktiež predstavili tvorcov, ktorých výrobky charakterizuje láska ku striedmemu dizajnu.

Zimný Urban Market v Mlynici
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Bratislava24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM