Tomáš Stupavský Rôzne

OBRAZOM: Zábery ako z hororu. Pri natáčaní pivnice nám nebolo všetko jedno

Tmavé chodby, chladný vzduch, svetlo z bateriek, podivné tiene na stenách, strašidelné zvuky, scény ako z hororu. Pri nakrúcaní tretieho dielu dokumentárneho seriálu nám niekedy doslova tuhla krv v žilách. No aj napriek tomu si celý štáb pobyt v tajomných priestoroch vínnej pivnice užíval.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Zábery ako z hororu. Pri natáčaní pivnice nám nebolo všetko jedno
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch Nemeckého kultúrneho domu v Rači sa nachádza historická pivnica, ktorá bola využívaná na skladovanie vína. Práve tá nám poslúžila ako námet pre tretí diel nášho seriálu „Čo v sebe ukrýva Bratislava,“. Miesto, kde sme sa počas natáčania ocitli, by sa dalo označiť aj za „raj“ pre urbexereov.

Pozn. redakcia – Urban Exploration/UrbEx znamená v preklade tzv. mestský prieskum. Jednoduché vysvetlenie teda znie, že ide o prieskum oficiálne a verejne nedostupných či už nadzemných alebo i podzemných lokalít.

Objekt vínnej pivnice je už dlhé roky nevyužívaný, čiže ak sa ocitnete v niektorej z miestností úplne osamote a pri sebe máte len baterku, o zimomriavky na tele máte postarané. Navyše zistenie, že objekt bol vybudovaný Nemcami za čias vtedajšej Tretej ríše, pridáva tomuto miestu priam mysteriózny nádych.

Počas nakrúcania sme mali možnosť prebádať chodby a tmavé miestnosti, z ktorých nebolo počuť nič, iba hrobové ticho. Ak teda nerátame netopiere, ktoré v pivnici prebývajú.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako prebiehalo natáčanie ďalšej epizódy nášho dokumentárneho seriálu.

Ak ste ešte nevideli časť venovanú historickej pivnici v priestoroch Nemeckého kultúrneho domu, tak neváhajte a pozrite si ju tu.

Prvý diel o mestských hradbách: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Málo miest na Slovensku má tak zachované mestské hradby ako naša metropola

Druhá časť o veži Dómu svätého Martina: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Nad Dómom svätého Martina vyčnieva veža, ktorá prevyšuje všetky ostatné v meste

Čo vás ešte v našom dokumente čaká: Dokumentárny seriál z dielne našej redakcie: Čo v sebe ukrýva Bratislava

Nemecký kultúrny dom - Starodávna pivnica
17
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM