Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Starý most testujú električky, stále bez ľudí

Na novom Starom opäť prebehla technicko-bezpečnostná skúška. Kedy sa v električke odvezieme aj my, mesto stále nekonkretizuje. Najprv sa musia dokončiť všetky kolaudačné konania, čo predstavuje zložitý a dlhodobý proces.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Starý most testujú električky, stále bez ľudí
Zdroj: Facebook

Nový Starý most má za sebou ďalšiu zaťažkávajúcu skúšku. Kolaudácia projektu Nosného systému MHD stále prebieha na oboch stranách Dunaja, jej súčasťou je okrem iného aj pomalá jazdná skúška obojsmernej električky po moste. Kedy sa po ňom budeme môcť prejsť aj my, je otázne.

„Most je stále stavbou a nie je skolaudovaný. Kolauduje až päť úradov a pre ukončenie konania je potrebných desať kolaudačných rozhodnutí. Zatiaľ nie je možné povedať, kedy sa kolaudácie ukončia, termín otvorenia mosta nezáleží od mesta,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Aj napriek tomu, že ide o relatívne krátky úsek električky v dĺžke 2,4 kilometrov, pre obyvateľov mesta bude mať veľký význam. Myslí si to Michal Feik z občianskej iniciatívy Bratislava INAK. „Výrazne sa totiž skráti čas cestovania cez Dunaj. Práve mosty dnes vytvárajú dopravné lieviky a v špičke zdržanie pre MHD a autá trvá aj desiatky minút. Po spustení električky zo zastávky Jungmannova sa cestujúci dostanú do centra za 5 minút. Všetky výhody novej električkovej trate pocítia Petržalčania naplno po dobudovaní celého úseku po Janíkov Dvor, čo by malo byť približne v roku 2020,“ vysvetlil Feik.

Prečítajte si tiež: Po viac ako polstoročí sa do Petržalky opäť dostala električka

Električky cez nový Starý most
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM