KAW Správy Samospráva

OBRAZOM: Staromestský trh oživil Poľnú ulicu. Čo všetko ponúka?

V stánkoch si môžete kúpiť zeleninu, ovocie, bylinky či zaváraniny. A nechýba ani kvalitný street food.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Staromestský trh oživil Poľnú ulicu. Čo všetko ponúka?
17
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Na Poľnej ulici pri Medickej záhrade ste už v minulosti mohli v niekoľkých stánkoch nakúpiť ovocie a zeleninu od predajcov z okolia Bratislavy. Presunulo sa tam niekoľko predajcov z Malého Trhu. Postupne si však aj tí zbalili svoje prepravky a odišli. Staré mesto sa pokúša toto známe miesto opäť vzkriesiť. A zdá sa, že sa to podarilo.

Zelenina, ovocie aj street food

Na obľúbenej Poľnej ulici vznikol Staromestský trh. V stánkoch si môžete kúpiť zeleninu, ovocie, bylinky či zaváraniny. Na svoje si prídu aj priaznivci street food stravovania. Ich chute uspokoja jedlá od výmyslu sveta.

„Kvalitný verejný priestor je pre nás dôležitý. Baví nás oživovať zašlú slávu roky nevyužitých ulíc, vrátiť do nich život. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa Technické služby Starého Mesta rozhodli pretransformovať Poľnú, uličku medzi Medickou záhradou a Ondrejským cintorínom, na nefalšovaný, trvalý staromestský street food,“ pochválilo sa Staré Mesto na sociálnej sieti.

Na Poľnej ulici si môžete pochutnať na dobrotách ako raclette, kurací a hovädzí bowl (miska s gurmánskym výberom), thajské rybacie kari s ryžou, cuketové placky či donutky. Kávičkári si svoj obľúbený nápoj môžu doplniť chutným koláčikom či zapiť domácou limonádou.

Staromestský trh môžete navštíviť od 11:00 do 16:30 hod. Platiť sa dá aj kartou. Cenníky jedál nájdete na fotografiách v galérii pri článku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM