Samospráva

Bratislavské "skratky" sú neraz v hroznom stave. V Starom Meste ich postupne opravujú

Bratislavské Staré Mesto zrekonštruovalo dlhodobo zničené schody, ktoré spájajú Sokolskú ulicu s Pražskou.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské "skratky" sú neraz v hroznom stave. V Starom Meste ich postupne opravujú
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Okrem schodiska v dezolátnom stave prešiel obnovou aj oporný múr a zábradlie. V spolupráci s magistrátom pribudlo na chodníku aj verejné osvetlenie. Obyvatelia si tak opäť môžu skracovať cestu na autobusovú zastávku na Pražskej.

Chýbalo zábradlie

„Pred rekonštrukciou sa tu nachádzali terénne schody bez zábradlia s rozbitými či dokonca chýbajúcimi schodiskovými stupňami a priľahlý oporný múr v havarijnom strave. V hornej časti schody ústili do chodníka, ktorý bol tiež v zlom technickom stave,“ poznamenal Lukáš Kamenistý, vedúci investičného oddelenia staromestského miestneho úradu. Spojnica pre peších medzi oboma ulicami bola preto uzatvorená.

Pôvodný múr aj so schodiskom mestská časť kompletne odstránila vrátane základov. Nový oporný múr je zhotovený z betónových debniacich tvárnic zaliatych betónom.

Terénne schodisko je železobetónové, vystužené betonárskymi sieťami. Novinkou je obojstranné zábradlie a držadlo z nerezovej konštrukcie.

Na schody nadväzuje v hornej časti nový chodník z betónovej dlažby s protišmykovým povrchom.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM