Rôzne Správy

OBRAZOM: Poďte s nami na prechádzku do krásneho parku JAMA

Novovybudovaný park JAMA otvorili pre verejnosť vlani v októbri. Môžete si v ňom oddýchnuť i zašportovať. Ak ste tam ešte neboli, mali by ste to rýchlo napraviť.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Poďte s nami na prechádzku do krásneho parku JAMA
12
Galéria

S príchodom jari a teplejších dní nás to čoraz viac láka do prírody alebo na prechádzky mestom. Medzi miesta, kde si môžete príjemne oddýchnuť, zrelaxovať, načerpať nové sily či zašportovať, patria aj verejné parky.

Jedným z najnovších, ktorý je sprístupnený len od konca októbra minulého roka, je park Jama na mieste bývalého cyklistického štadióna v lokalite Tehelné pole. Ak ste ho ešte nemali možnosť navštíviť, možno vás zopár fotografií presvedčí, aby ste sa do parku v blízkej budúcnosti vybrali.

Stromy, jazierka i športoviská

Voľnočasový priestor JAMA sa zaradil medzi najväčšie verejné parky na území hlavného mesta. Na ploche s rozlohou 17-tisíc štvorcových metrov sa nachádza 180 stromov, 1 150 kríkov, 13 500 rastlín, ďalších 500 vodných rastlín, dve jazierka a taktiež športoviská.

Cyklisti a korčuliari môžu využiť dráhu po celom obvode parku. Svoje miesto tam nájdu aj bežci. Športovcom sú k dispozícii aj dva tenisové kurty, plocha s basketbalovým košom, parkour zóna či crossfit a fitness prvky.

Park je rozdelený na dve zóny. V hornej „aktívnej“ zóne s mestskou zeleňou je vyhliadkové mólo, športové plochy, ale aj servisný objekt so zázemím, menšou reštauráciou a toaletami. V dolnej „relaxačnej“ zóne vznikli možnosti na aktívny či pasívny relax aj plochy zelene a lúčnych kvetov.

Športpark Jama (marec 2018)
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM