Alexandra Húsková Správy

OBRAZOM: Odstraňovanie budov bývalého PKO je v plnom prúde. Pozrite sa, ako pokračujú búracie práce

Búranie komplexu PKO začal developer na konci minulého roka po podpísaní uznesenia o predaji budov. Práce pokračujú intenzívne, primátor Ivo Nesrovnal avizoval začiatok revitalizácie nábrežia už na koniec marca. Pozrite sa v našej galérii na aktuálne zábery búracích prác.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Odstraňovanie budov bývalého PKO je v plnom prúde. Pozrite sa, ako pokračujú búracie práce
Zdroj: TASR

Pozemky pod komplexom PKO vlastní spoločnosť Henbury, investor stavby, budovy PKO sú však vo vlastníctve mesta. Nakoľko hrozilo, že súdny spor o PKO mesto prehrá, snahou samosprávy bolo dosiahnuť mimosúdnu dohodu.

Výsledkom rokovaní bola prezentácia návrhu, kde v rámci investičného projektu River Park II, nahradili kultúrny stánok budovou planetária v tvare červenej dunajskej kvapky.

V decembri mestskí poslanci schválili návrh mimosúdnej dohody týkajúcej sa objektu PKO a následne ho primátor Ivo Nesrovnal podpísal. Na základe tohto uznesenia bratislavská samospráva odpredala budovy Parku kultúry a oddychu (PKO) spoločnosti Henbury Development za jedno euro.

Prečítajte si aj: Developer začal búrať budovy PKO

Dunajská promenáda by mala byť hotová v lete

„Obnova Dunajskej promenády sa podľa dohody začne koncom marca a hotová bude už v lete,“ povedal v tomto týždni primátor Ivo Nesrovnal.

Podľa dohody investor do siedmich mesiacov opraví existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a do troch rokov (od vydania stavebného povolenia) vybuduje novú promenádu v území nového projektu.

Prečítajte si aj: Revitalizácia Dunajskej promenády sa začne už koncom marca

Búranie PKO - 15.január
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM