KAW Kultúra

OBRAZOM: Obdivujte umelecké diela "vytiahnuté" z Dunaja

Dunajskí majstri umenia vytvárajú obrazy z materiálov, ktoré vyplavili dunajské vlny alebo ich našli na brehu blízko rieky. Pozrite sa, čo sa im podarilo!

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Obdivujte umelecké diela "vytiahnuté" z Dunaja
11
Galéria
Zdroj: Facebook

Aj tento rok chcú organizátori súťaže Dunajský majster umenia spolu s Bratislavským regionálnym ochranárskym združením (BROZ) kreatívnou formou upozorniť na krásu, hodnotu a ochranu riek a tokov v našom okolí.

Pre čistejší Dunaj

Keďže deti sú našou budúcnosťou a smerovanie planéty Zem je v ich rukách, súťaž je určená práve pre najmladších. „Pozývame deti od 6 – 18 rokov zo všetkých škôl, neziskových organizácií, denných centier alebo združení pre deti, nachádzajúcich sa v povodí Dunaja, aby vytvorili svoje umelecké dielo a zapojili sa do súťaže Dunajský majster umenia 2017,“ vyzývajú organizátori.

Posolstvom a nosnou témou aktuálneho ročníka je AKTÍVNE PRE ČISTEJŠÍ DUNAJ!

Súťažiaci majú za úlohu vytvoriť environmentálne umelecké dielo z materiálu, ktorý nájdu pri rieke vo svojom okolí – ideálne pri Dunaji alebo jeho prítoku. Po vytvorení umeleckého diela, deti samotné alebo s pomocou učiteľa vytvoria farebnú fotografiu a pošlú ju organizátorovi národného kola súťaže. Každá organizácia môže prihlásiť jeden tím súťažiacich, ktorý by mal pozostávať z 2 až 10 členov. Svoje výtvory z prírodného materiálu môžu deti organizátorom posielať do 9. júna 2017.

Tento rok svoje diela a dielka môžu deti zasielať aj do novej podkategórie video. Stačí, ak súťažiaci vytvoria 1-minútové video mobilom, kamerou alebo fotoaparátom. Najlepšie diela budú, samozrejme, ocenené. Viac o súťaži sa dozviete TU.

Dunajský majster umenia
11
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM