Jakub Haršany Rôzne

OBRAZOM: Korčuliari sa dočkali. Prešli ulicami Petržalky

Korčuliari z hlavného mesta a blízkeho okolia sa v piatok večer stretli, aby odštartovali 13. ročník akcie Bratislava-inline, ktorá sa tento rok konala trocha oneskorene.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Korčuliari sa dočkali. Prešli ulicami Petržalky
Zdroj: bratislava - inline

Štart podujatia, ktoré je už dlhé roky súčasťou letného programu v Bratislave, sa z dôvodu zaťaženia polície počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ posunulo až na druhú polovicu júla.

Jazda po Saganovej trase

Korčuliari sa však dočkali a mohli tak zahájiť ďalší ročník pravidelnej korčuliarskej akcie. Záujemcovia o jazdu sa stretli o 20. hodine v oddychovej zóne za nákupným centrom Aupark. Ešte pred oficiálnym štartom boli pripravené sprievodné aktivity ako škola korčuľovania či rozcvička. Vystúpila aj mladá poprocková kapela Klons.

Hromadný štart sa uskutočnil o 21. hodine, kedy sa korčuliari vydali na jazdu ulicami Petržalky. Išlo sa po Saganovej trase od Auparku po parkovisko Technopol, kde bola prestávka, a späť k nákupnému centru cez Rusovskú cestu. Trasa má približne 13 kilometrov.

Okrem korčuliarov aj cyklisti

Medzi jazdcami neboli len korčuliari, ale aj cyklisti, kolobežkári či longboardisti. Všetci si vychutnávali jazdu večernými uličkami mesta, ktoré boli tentokrát vyhradené pre nich. Na bezpečný prejazd, samozrejme, dohliadala polícia a členovia inline tímu.

Tento ročník by mal byť čiastočne iný ako tie predchádzajúce. Podľa Moniky Hurbanovej z organizačného tímu sa jazdy nebudú konať každý piatok v Bratislave, ale každý týždeň sa budú snažiť priniesť podujatie do iného sk-inline miesta.

Prečítajte si: Tip na výlet: Vyberte sa s nami po náučno-rozprávkovom chodníku Bobria hrádza

Bratislava-inline
13
Galéria
Zdroj: bratislava - inline
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM