Rôzne

Tip na výlet: Vyberte sa s nami po náučno-rozprávkovom chodníku Bobria hrádza

Bobria hrádza sa stala obľúbeným miestom romantických prechádzok pri západe slnka aj šantenia detí či psíkov počas víkendových dní. Čím je výnimočná vodná nádrž Kuchyňa?

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Vyberte sa s nami po náučno-rozprávkovom chodníku Bobria hrádza
Zdroj: Facebook

Vodná nádrž Kuchyňa je obľúbeným miestom nielen turistov a rybárov, ale aj fotografov. Náučný chodník Bobria hrádza ponúka od minulého roka atrakciu, vďaka ktorej sa stal ideálnym miestom na pohyb, oddych a počas horúcich letných mesiacov poskytuje aj vodnú rekreáciu.

Rázovitá obec Kuchyňa v okrese Malacky ležiaca severne od Bratislavy ponúka možnosť prechádzať sa tesne nad hladinou vodnej nádrže Kuchyňa.

Nežartujeme. Vďaka 300 metrov dlhému drevenému mostu, ktorý vedie ponad časť vodnej nádrže, je možné kráčať nad vodnou hladinou. Most sa napája na drevenú lávku a chodník, po ktorom sa dostanete do priľahlého lesíka.

Bobria hrádza a bobry

Náučný chodník Bobria hrádza, v dĺžke asi 1 800 metrov, nájdete v tesnej blízkosti prirodzeného biotopu bobrov. Práve po týchto výnimočných cicavcoch nesie chodník aj svoj názov.

Vodnú nádrž obídete za približne 30 minút a ak budete mať šťastie, môžete nejakého bobra aj stretnúť. Dôkazy o ich prítomnosti vidieť na niektorých ohlodaných stromoch.

Bratislavčania si hrádzu veľmi rýchlo obľúbili a nevedia si ju vynachváliť. Ak ešte nemáte program na víkend, vrelo odporúčame navštíviť obec Kuchyňa.

Pri ideálnej premávke sa z Bratislavy do Kuchyne dostanete autom približne za 30 minút alebo medzimestským autobusom približne za hodinu.

O Bobriu hrádzu sa zaujímajú nielen fotoaparáty mobilných telefónov, ale aj kamery našich hviezd.

Čítajte aj: Plavte sa s nami za zážitkami. Ponúkame vám niekoľko tipov na výlet loďou

Ilustračný obrázok

Bobria hrádza v Kuchyni
18
Galéria
Zdroj: Facebook
Bobria hrádza vo videoklipe
1
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM