Správy Samospráva

FOTO: Športpark JAMA pomaly odhaľuje svoju budúcu tvár

V lokalite Tehelné pole medzi Národným tenisovým centrom, zimným štadiónom a kúpaliskom rastie nový voľnočasový priestor. Ako to tam vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Športpark JAMA pomaly odhaľuje svoju budúcu tvár
10
Galéria

Po mimoriadne dlhej a studenej zime sa s prácami na novom voľnočasovom priestore v lokalite Tehelné pole v bratislavskom Novom Meste začalo až začiatkom marca. Aj kvôli tomu sa dokončenie parku o niečo predĺži.

Komplikácie pri výstavbe

Podľa zmluvy s realizátorom prác, mal byť park hotový do konca apríla. Počas realizácie však vznikli aj ďalšie komplikácie, keď boli odhalené základy budov po bývalom cyklistickom štadióne, ktoré museli robotníci odstrániť. „Tieto objektívne príčiny spôsobili predĺženie lehoty dodania do 26. 5.2017,“ informuje hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

V priestore bývalého cykloštadióna sú už osadené stromy a dokončuje sa výsadba 14-tisíc trvaliek. „Momentálne dokončujeme servisný objekt, budujeme oporné múry pre vybudovanie prístupovej komunikácie a multifunkčného ihriska, osádzame mobiliár a dotvárame jazierkové dno a brehy,“ prezradil Tettinger.

Unikátny priestor pre všetkých

Športpark JAMA bude najväčším verejným priestorom, aký sa za posledné roky v Bratislave vybudoval. Bude spojením športu, rekreácie, voľnočasových aktivít a zelene.

„Park bude rozdelený do dvoch zón. Hornú „aktívnu“ zónu budú charakterizovať vyhliadkové móla, športové plochy ako multifunkčné ihrisko, tenisové kurty, fitness stroje, parkúrové zostavy, pingpongové stoly a mestská zeleň. V dolnej „relaxačnej“ zóne bude jazierko, zeleň, prírodný amfiteáter a priestory na oddych. Priaznivci aktívneho oddychu nájdu v parku bežeckú a športovú dráhu,“ informuje Nové Mesto na svojej webovej stránke.

„Očakávame, že park bude sprístupnený verejnosti v letných mesiacoch,“ dodal na záver Tettinger.

Športpark JAMA (máj, 2017)
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM