Jakub Haršany Kultúra

OBRAZOM: Hlavné námestie vo farbách francúzskej trikolóry

Vône a tóny typické pre krajinu galského kohúta sa dnes niesli bratislavským Hlavným námestím na oslavu francúzskeho národného sviatku.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Hlavné námestie vo farbách francúzskej trikolóry
Zdroj: Dnes24.sk

Francúzske veľvyslanectvo oslavuje svoj štátny sviatok spolu s obyvateľmi hlavného mesta už od roku 2011. Dnes teda zorganizovali francúzsky deň v centre Bratislavy už po šiestykrát. Oslavy sviatku v hlavnom meste Slovenska inicioval v roku 2011 predchádzajúci veľvyslanec Jean-Marie Bruno.

Francúzska dedina

V priestoroch Hlavného námestia vznikla „francúzska dedina“ s niekoľkými stánkami a stoličkami na sedenie, kde mohla verejnosť už od 14. hodiny ochutnávať najrôznejšie výrobky a špeciality francúzskej kuchyne. Mohli sme tu nájsť tradičné francúzske víno, cukrovinky, palacinky alebo keramiku.

Organizátori nezabudli ani na najmenších. V oddelenom priestore na nádvorí Múzea mesta Bratislava sa deti mohli zapojiť do rôznych kreatívnych hier. Niektoré sa zabávali pri kreslení a iné zase hrali petang.

Kultúrny program

Po občerstvení a ochutnávke francúzskej gastronómie nasledoval kultúrny program na hlavnom pódiu. So svojimi piesňami vystúpili postupne víťazky speváckej súťaže Spievam po francúzsky, slovenská speváčka Andrea Zimányiová a večer prišlo na rad niečo z francúzskej tvorby, konkrétne skupina Matissyah a hudobné zoskupenie La Tęte Ailleurs.

Hlavným námestím sa od poobedia niesla príjemná atmosféra a z vysmiatych tvárí návštevníkov, ktorých tu bolo naozaj dosť, sme mohli vyčítať pohodu a dobrú náladu.

Prečítajte si aj: LETNÉ KINO: Zoberte svoju polovičku na romantické premietanie pod holým nebom

Francúzsky deň
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM