KAW Rôzne Správy

OBRAZOM: Dúbravské hody hýria farbami, krojmi, zábavou aj vôňou dobrého jedla

Kolotoč vynikajúcej nálady, dostatku jedla, pitia aj zaujímavých vystúpení sa v Dúbravke rozkrútil už v piatok večer. Zábava potrvá až do nedele.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Dúbravské hody hýria farbami, krojmi, zábavou aj vôňou dobrého jedla
25
Galéria

Dúbravské hody sú každoročne miestom stretnutí susedov a najmä priateľov zábavy, voňavého jedla a tradičného burčiaku. Tento rok počasie ukázalo svoju prívetivú jesennú tvár a tak Dúbravčanom nič nebránilo naplno si užiť trojdňový hodový maratón.

Piatkový večer patril na Dúbravských hodoch Laure Belicovej, Robovi Miklovi a rockerovi Paľovi Drapákovi. V sobotu doobeda sa bavili najmä najmenší. Čerstvo uvarený guláš, ktorý v kotloch miešali majstri kuchári, prilákal vôňou aj ich rodičov. Tí, ktorí dávajú prednosť literatúre a umeniu pred konzumom, si prišli na svoje v Dome kultúry na výstave patchworku.

Starosta v dúbravskom kroji

Krátko popoludní sa Dúbravčanom na pódiu na Žatevnej ulici prihovoril starosta mestskej časti Martin Zaťovič. V typickom domodra sfarbenom dúbravskom kroji mu to skutočne pristalo. Strihanie hroznového strapca a sprievod ulicami Dúbravky k Domu kultúry dotvoril pravú hodovú atmosféru.

K tej sa neskôr pridali šikovné deti zo ZUŠ Eugena Suchoňa, temperamentný tanečný súbor La Dansa school aj rytmický District dance. Škola breaku vytiahla na pódium mladých tanečníkov.

Čítajte aj: Jedzte, pite a bavte sa! Veľký prehľad hodov a vinobraní v okolí Bratislavy

Hojnosť v stánkoch i na pódiu

Aké by to boli hody bez pestrej ponuky voňavých jedál a chutného burčiaku. Svoje stánky si na lúke pred Domom kultúry rozložili aj košikári a hrnčiari. Nechýbali ani zástupcovia veľkých stavebných projektov. Pri stánku Čerešní sa striedali mladí so staršími. Dúbravské hody podporil Swan, ktorý je tradičným partnerom kultúrnych a vzdelávacích podujatí Dúbravky.

Zábava ešte nekončí, sobotné hodovanie je v plnom prúde. Návštevníci sa tešia na večer plný hviezd. Vystúpia superstáristi Martin Harich, Dominika Mirgová, Samuel Tomeček a vždy stopercentní zabávači – muzikanti z kapely Polemic, ktorí to roztočia na záver večera.

Rozmarná nedeľa

Zajtra Dúbravčanov čaká Dúbravský tenisový turnaj, Hodová zumba párty, detská Klauniáda a tiež sprievod zo Žatevnej ulice do kostola Sv. Kozmu a Damiána. Na hlavnom pódiu sa predstaví Robo Papp a ABBA show. Menšie pódium na Žatevnej bude patriť zlatým hitom oldies.

Čítajte aj: Víkend ako nikdy predtým: Zabehajte si v lodičkách alebo s pivom, hodujte a bavte sa!

Dúbravské hody 2016
25
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM