Rôzne

Jedzte, pite a bavte sa! Prinášame veľký prehľad hodov a vinobraní v okolí Bratislavy

Septembrová úroda prináša medzi ľudí už veky povznesenú náladu. Vyberte si z mnohých podujatí, ktoré ponúka Bratislava a jej okolie.

Ilustračný obrázok k článku Jedzte, pite a bavte sa! Prinášame veľký prehľad hodov a vinobraní v okolí Bratislavy
Zdroj: Dnes24.sk

Vinobranie Pezinok 2016

Vinobranie v Pezinku je tradičným podujatím spojeným s obdobím oberačiek v regióne Pezinka. Tento rok sa v uliciach mesta odohrá už 16. – 18. septembra. Svetelná šou v podaní INSPINIA vás ohúri na tribúne na Radničnom námestí a nebude chýbať ani hudba, tanec a veľkolepý ohňostroj. K dobrému vínku vám zahrajú Hex, Saša Niklíčková aj Milo Kráľ band.

Kompletný program a zoznam sprievodných podujatí nájdete TU.

Pezinok / 16. – 18. september / začiatok – piatok, 18.00 hod.

Devínske vinobranie 2016

Na Námestí pred Domom kultúry Devín sa už v sobotu 17. septembra rozbehne Devínske vinobranie 2016. Ak prídete v kroji, alebo aspoň v klobúčiku či čepci, vyzdobený konský záprah bude pripravený hrdo vás povoziť. Vďaka dobrej hudbe si zatancujete a deti sa zabavia s čarovným kúzelníkom. Nezabudnite si zakúpiť lístok do tomboly.

Samozrejmosťou budú prešovaný mušt, burčiak, ríbezlák devínskych vinárov a vínka zo sútaže „Devínsky strapec“.

Čítajte aj: Jedinečné archívne snímky: Takto vyzerala oberačka hrozna v družstevných vinohradoch v 1950

Modranské vinobranie 2016

Tento rok sa tradičné každoročné modranské vinobranie bude konať v dňoch od 23. – 25. septembra. Tento rok pre vás organizátori pripravili bohatý kultúrny program, na ktorom vystúpia Para, Katarzia, Neřez a Katka Koščová, Nikolaj Nikitin aj divadielka pre deti.

Vernisáž Výstavy odrôd hrozna a verejná ochutnávka vín zo súťaže Víno Modranského vinobrania zaklincuje slávnostný ohňostroj na hlavnom pódiu. Dámy, nenechajte si ujsť ani ukážky Mestského hasičského dobrovoľníckeho zboru Modra.

Kompletný program a zoznam sprievodných podujatí nájdete TU.

Modra / 23. – 25. september / začiatok – piatok, 18.45 hod.

Ružinovské hodové slávnosti

Tohtoročné trojdňové hodovanie, ktoré začne v piatok, 23. septembra o 18.00 hod. v Kostole Vincenta de Paul chrámovým koncertom speváckeho zboru Cantus, bude pokračovať o 20.00 hod. v DK Ružinov ďalšími skvelými vystúpeniami.

Kultúrny program bude pokračovať vystúpením Simi Martausovej, Metalindy a Igora Kmeťa. Diváci sa môžu tešiť aj na vystúpenie Foklórneho súboru Karpaty, koncert víťaza súťaže Kapela Ružinova Ada Juráčka, ružinovskú kapelu Čenkovej deti, Sama Tomečka a na záver famózneho Davida Kollera.

Parkovanie pre návštevníkov zadarmo pred Ružinovskou poliklinikou.

Kompletný program a zoznam sprievodných podujatí nájdete TU.

Ružinov / 23. – 25. september / začiatok – piatok, 18.00 hod.

Dúbravské hody

Dúbravka pre svojich obyvateľov aj tento rok pripravila bohatý kultúrny program pre deti, dospelákom zahrajú Robo Mikla a priatelia, Katka Korček, Drapák + Band, Peter Bažík, Martin Harrich, Dominika Mirgová, Samuel Tomeček & Band a úžasní Polemic, nebude chýbať ani sprievod a strihanie hroznového strapca.

Kompletný program a zoznam sprievodných podujatí nájdete TU.

Dúbravka, pred Domom kultúry / 23. – 25. september / začiatok – piatok, 17.00 hod.

Karloveské hody 2016

Aj mestská časť Karlova Ves vás pozýva na Karloveské hody 2016 s pestrým kultúrnym programom. Čakajú na vás Funny Fellows, The Rockefellas, Fragile, Viva Oldies Party, Funkiez, Prešporskí junáci, Karloveská komunitná ulička, ohňová show, Karlsdorf Platz aj hodová zábava v Kamel klube.

Karlova Ves / 30. september – 2. október / začiatok – piatok

Dni zelá v Stupave

Prvý októbrový víkend v roku už tradične patrí kapuste, ktorú Záhoráci volajú zelé. Festival sa snaží zachovávať tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré sú známe svojou špecifickou chuťou. Akcia bude už po jubilejný dvadsiatykrát magnetom pre milovníkov kapusty, tradičného remeselného jarmoku a hudobných lahôdok.

Stupava / 30. september – 2. október / začiatok – piatok

Čítajte aj: Zaujímavý projekt: Mapa ovocných stromov odhaľuje zelenú stránku Bratislavy

Vinobranie v Pezinku
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM