KAW Rôzne

OBRAZOM: Bratislavu koncom týždňa obsadili androidi, hodovali sme a zabávali sa

Naše mesto sa rozlúčilo s prázdninami vo veľkom štýle. Nechýbali komiksové postavy, dobré jedlo, ani umenie majstrov remesiel.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Bratislavu koncom týždňa obsadili androidi, hodovali sme a zabávali sa
Zdroj: TASR

Bratislava zažila víkend plný prekvapení.

Bonbónik pre fanúšikov fantasy a sci-fi

Lákavý víkend odštartoval už v piatok popoludní, keď sa pod Mostom SNP zhromaždili komiksové postavy na akcii Malý Comic Con. Fanúšikov popkultúry pozval na viedenský VIECC Vienna Comic Con. Podujatie je magnetom pre všetkých vyznavačov postáv sci-fi a fantasy.

Trojmetrová hus dozerala na zábavu v Slovenskom Grobe

Ochutnať tradične upečenú hus ste mohli počas dňa víkendu v Slovenskom Grobe. Do rázovitej dediny známej skvelou gastronómiou lákala aj trojmetrová socha husi, ktorú tam slávnostne odhalili.

V Kráľovstve husaciny Mária Terézia odovzdala dekrét predsedovi cechu husacinárov, na základe ktorého sa môže predávať husacina pripravovaná tradičným spôsobom. Zabávalo sa, jedlo a hodovalo od piatka až do nedele.

Mesto patrilo remeslám

Majstri ľudového remesla obsadili ulice a uličky centra Bratislavy. Na obľúbenom podujatí Dni majstrov ÚĽUV 2016 ste mohli obdivovať šikovnú prácu rúk drotárov, košikárov, výrobcov keramiky či postavičiek zo šúpolia. Mestom zneli nárečia zo všetkých kútov Slovenska aj temperamentná ľudová hudba.

Čítajte aj: Sviatok vína: Prichádzajúca jeseň so sebou už tradične prináša čas vinobraní

Bratislavský víkend
14
Galéria
Zdroj: TASR
Dni majstrov ÚĽUV 2016
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM