Správy Samospráva

Obnova kúpeľov Grössling: Do súťaže sa prihlásilo 76 návrhov zo 17 krajín sveta

Súčasťou premeny kúpeľov môže byť aj verejnosť, a to tak, že do konca júna vyplní dotazník.

Ilustračný obrázok k článku Obnova kúpeľov Grössling: Do súťaže sa prihlásilo 76 návrhov zo 17 krajín sveta
26
Galéria
Zdroj: TASR

Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravuje obnovu zaniknutých kúpeľov Grössling v blízkosti Vajanského nábrežia a Kúpeľnej ulice v Bratislave. Inštitút informoval, že skončila možnosť prihlasovať sa do súťaže pre obnovu kúpeľov. „Výsledok prevýšil všetky očakávania, prišlo 76 návrhov zo 17 krajín sveta,“ spresnil MIB s tým, že viac zatiaľ nemôže predstaviť, lebo súťaž je anonymná. Návrhy zverejní na jeseň.

Vyplňte dotazník

Súčasťou premeny kúpeľov môže byť aj verejnosť, a to tak, že do konca júna vyplní dotazník. Tým môže ovplyvniť detailnejšie požiadavky zadania súťaže, s ktorými architekti postupujúci v súťaži budú pracovať. „Dotazník je rozdelený do niekoľkých častí. V prvej časti sú pripravené otázky zamerané na využívanie Mestskej knižnice v Bratislave, ako aj ďalších knižníc. Na to nadväzuje ďalšia časť venovaná preferenciám na relaxačné a oddychové aktivity a predstavám respondentov o takomto mieste,“ spresnil MIB.

V dvoch oddelených častiach má totiž Grössling v sebe spájať dve funkcie, a to kúpele a knižnicu. „Bude tak možné navštíviť a využívať obnovené kúpele, nový priestor mestskej knižnice, kaviareň, park i priestor určený pre deti,“ podotkol MIB v úvode dotazníka. Magistrát a MIB plánujú obnoviť pôvodnú funkciu zaniknutých kúpeľov Grössling, pridať k nim nové formy kultúrno-komunitných aktivít a otvoriť tak celý priestor verejnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM