Samospráva

Obchodná ulica bez gýčovosti: Primátor chce znížiť vizuálny smog

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal chce znížiť vizuálny smog a skvalitniť verejný priestor na jednom z ikonických miest Bratislavy – Obchodnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Obchodná ulica bez gýčovosti: Primátor chce znížiť vizuálny smog
Zdroj: Dnes24.sk

V májovom vydaní relácie Hlavné mesto hovoril Nesrovnal aj o novinke, ktorej cieľom je znížiť vizuálny smog a výrazne skvalitniť verejný priestor na jednom z ikonických miest Bratislavy – Obchodnej ulici.

Spomenul pritom, že už od roku 2015 pracuje magistrát na zlepšení výzoru tohto miesta, a to aj s pomocou mestskej časti Staré Mesto a aktívnych obyvateľov, ktorí žijú či pracujú na Obchodnej ulici.

Menej reklamy

"Spolu s nimi, rovnako tak i v spolupráci so Slovenskou technickou univerzitou, ktorá sídli v blízkosti, sme pripravili manuál, týkajúci sa osadzovania reklamných zariadení – tak, aby boli jednotné, pekné, výpovedné, no nešpatili, ale naopak, zvyšovali kvalitu verejného priestranstva,“ vysvetlil Nesrovnal.

S potešením skonštatoval, že zásady manuálu si už osvojili viaceré prevádzky, podľa zásady „slová povzbudzujú, príklady priťahujú“ je presvedčený, že sa pridajú ďalší.

„Je to aj v ich záujme, čím lepší a kvalitnejší bude verejný priestor, v ktorom sídlia, tým budú ich prevádzky navštevovanejšie,“ upozornil.

Aktivity na Obchodnej ulici Nesrovnal zasadzuje do širšieho kontextu a spája s vytváraním veľkého mestského bulváru, od Župného námestia, cez Obchodnú ulicu, Kollárovo námestie, Mickieviczovu a Krížnu ulicu až po Trnavské mýto.

Mestský bulvár

„Na tých všetkých miestach už pracujeme na vylepšení verejného priestoru, keď sa nám to podarí spojiť, môže vzniknúť naozaj jedinečný mestský bulvár. Obchodná je preto o to dôležitejšia,“ zdôraznil.

Pred kamerami Tablet.TV sa vyjadril aj k rozhodnutiu, že slovenskí hokejisti budú hrať na budúcoročných majstrovstvách sveta v základnej skupine v Košiciach.

„Samozrejme, že ma to ako Bratislavčana trochu mrzí, ale treba to rešpektovať, aj Košice sú hokejovým mestom. A ja som presvedčený, že Slováci budú hrať v Bratislave. Minimálne štvrťfinále naši určite dajú,“ presvedčivo vyhlásil primátor hlavného mesta.

Ilustračné foto

Obchodná ulica v roku 1986
21
Galéria
Zdroj: Juraj Bartoš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM