Rôzne

O ples slovensko-rakúskych susedov v Bratislave majú záujem aj vo Viedni

Na slovensko-rakúskom Plese susedov sa budú podávať jedlá a nápoje predovšetkým od lokálnych producentov, najmä z Wolfsthalu a Bergu.

Ilustračný obrázok k článku O ples slovensko-rakúskych susedov v Bratislave majú záujem aj vo Viedni
Zdroj: TASR

O ples slovensko-rakúskych susedov, ktorý sa bude konať v sobotu 20. januára v Bratislave, majú záujem okrem obyvateľov prihraničných obcí aj vo Viedni. Potvrdila to poslankyňa Obecného zastupiteľstva v rakúskom Wolfsthale Zuzana Ondrisová, ktorá Ples susedov organizuje.

Utužia susedské vzťahy

„Záber záujemcov sa v porovnaní s minulým rokom rozšíril z Wolfsthalu, Bergu, Hainburgu a Bratislavy aj o Slovákov z prihraničných obcí Pothneusiedl, Kittsee, Marchegg, ale aj z Viedne. Verím, že to prehĺbi a utuží naše vzájomné susedské vzťahy,“ uviedla Ondrisová.

Na ples sa chystá aj bratislavský župan Juraj Droba a starosta Wolsfthalu Gerald Handig. „Sme potešení, že si starosta nájde čas, pretože v Rakúsku vrcholí predvolebná kampaň do krajinského parlamentu rakúskej Spolkovej krajiny Dolné Rakúsko a starosta má v ten večer aj pracovné povinnosti,“ doplnila Ondrisová.

Na slovensko-rakúskom Plese susedov v Dancehouse Interklub Bratislava na Kramároch, na ktorý príde viac ako 150 hostí, sa budú podávať jedlá a nápoje predovšetkým od lokálnych producentov, najmä z Wolfsthalu a Bergu. Moderovať bude Slávka Halčáková a Roland Geldner z Wolfsthalu, o predtancovanie sa postará Interklub Bratislava, ktorý zvykne otvárať aj Ples v opere, a prítomní sa zabavia aj pri folklórnych tancoch a hudbe folklórneho súboru Devín.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM