Správy Samospráva

Novými vicestarostami Ružinova sú M. Patoprstý a M. Gašaj

Starosta Ružinova Martin Chren vyzdvihuje fakt, že pri výbere bola pre poslancov dôležitá odbornosť.

Ilustračný obrázok k článku Novými vicestarostami Ružinova sú M. Patoprstý a M. Gašaj
2
Galéria
Zdroj: Ružinov náš každodenný FB

Ružinov má na aktuálne štvorročné volebné obdobie nových vicestarostov. Stali sa nimi miestni poslanci Martin Patoprstý (nezávislý) ako prvý zástupca starostu a Michal Gašaj (Sme rodina) ako druhý zástupca starostu. Do funkcií ich s platnosťou od pondelka (28. 1.) vymenoval ružinovský starosta Martin Chren (nezávislý).

Dôležitá odbornosť

„Som veľmi rád, že sa nám po rokovaniach na úrovni poslaneckých klubov podarilo skompletizovať vedenie mestskej časti a zároveň sa poslanci dohodli aj na obsadení jednotlivých komisií,“ skonštatoval Chren. Je to podľa neho dôležitý krok, aby mestská časť fungovala aj v rámci exekutívy. Vyzdvihuje zároveň fakt, že pri výbere bola pre poslancov dôležitá odbornosť. „S kvalitným tímom dokážeme urobiť pre Ružinov veľa dobrej práce,“ doplnil šéf ružinovskej samosprávy.

V gescii prvého zástupcu starostu budú najmä životné prostredie, doprava, územné plány a ekonomika miestneho úradu. „Vízia v týchto oblastiach je v prvom rade zvýšiť kvalitu vykonávaných služieb pre obyvateľov v oblasti životného prostredia a starostlivosti o verejné plochy, ako parky či ihriská,“ uviedol Patoprstý.

Zároveň chce urýchliť proces územných plánov zón, ktoré sa podľa neho nepohli od roku 2013 ani na Ostredkoch, ani v okolí Štrkoveckého jazera, na Pošni, v Starom Ružinove či Prievoze.

Pokiaľ ide o predstavu rozvoja mestskej časti ako celku, medzery vidí napríklad v dostupnosti služieb úradu či regulácii nežiaducej výstavby na zelených sídliskách. „Aby bola v lete tráva pokosená a v zime cesty odhrnuté, aby boli naše čisté parky a zmodernizované ihriská plné spokojných Ružinovčanov a aby sme si všetci spoločne povedali, že Ružinov je náš domov,“ doplnil Patoprstý.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM