Správy

Novým hlavným kontrolórom Bratislavy je Marián Miškanin

Mestskí poslanci vyberali spomedzi 12 kandidátov. Verejným hlasovaním bol do funkcie mestského kontrolóra hlavného mesta SR Bratislavy zvolený M. Miškanin.

Ilustračný obrázok k článku Novým hlavným kontrolórom Bratislavy je Marián Miškanin
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Dozerať na hospodárne a efektívne nakladanie s mestským majetkom a kontrolovať príjmy a výdavky mesta bude od 1. 5. 2019 nový kontrolór Bratislavy.

Nový mestský kontrolór

Poslanci mestského zastupiteľstva dnes v druhom kole voľby 24 hlasmi z 38 hlasujúcich zvolili do tejto funkcie Mariána Miškanina. Neúspešným kandidátom v druhom kole bol Ing. Ján Mrva, ktorý získal 9 hlasov. Voľba, na rozdiel od minulosti, bola verejná.

Mestskí poslanci vyberali spomedzi 12 kandidátov. Na základe výsledkov verejného hlasovania bol do funkcie mestského kontrolóra hlavného mesta SR Bratislavy na šesťročné funkčné obdobie zvolený Marián Miškanin. Vo funkcii nahradí doterajšieho mestského kontrolóra Petra Šinályho.

Marián Miškanin prichádza do funkcie hlavného kontrolóra z Finančnej správy SR, kde aktuálne pôsobí ako riaditeľ Daňového úradu pre vybrané daňové subjekty. Pracoval vo vedení súkromných spoločností, ale manažérske skúsenosti má aj zo štátnej správy, ale aj zo samosprávy, keďže pôsobil ako riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta aj ako prednosta miestneho úradu MČ Bratislava-Petržalka.

V rámci svojho vystúpenia pred poslancami mestského zastupiteľstva uviedol, že z pozície mestského kontrolóra sa chce o. i. viac zamerať na kontrolu obchodných spoločností založených hlavným mestom a spoločností s majetkovou účasťou hlavného mesta. Kontrolu opatrení na odstránenie nedostatkov zistených NKÚ. Kontrolu procesov verejného obstarávania. Ale rovnako chce zlepšiť komunikáciu a spoluprácu s vedením mesta a poslancami pri tvorbe plánu kontrol.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM