Kultúra

Nový slovenský film Pivnica budú nakrúcať aj v uliciach Bratislavy

Príbeh je o netolerancii, narušených medziľudských vzťahoch, neschopnosti riešiť rodinné problémy a strate základných hodnôt v súčasnom svete.

Ilustračný obrázok k článku Nový slovenský film Pivnica budú nakrúcať aj v uliciach Bratislavy
5
Galéria
Zdroj: TASR

Medzinárodný tím filmárov bude na Slovensku nakrúcať slovenský celovečerný film PIVNICA. Herecké hviezdy Jean-Marc Barr, Oľga Simonova, Milan Ondrík a oceňovaný ruský režisér Igor Vološin sa pri spoločnej spolupráci stretávajú na Slovensku po prvý raz. Autorom scenára komornej psychologickej drámy je Richard Pupala.

Príbeh o narušených vzťahoch

Hlavnými aktérmi filmu je pár štyridsiatnikov Milana a Táne, ktorých manželstvo prechádza krízou. Odcudzenie rodičov ťažko prežíva ich dcéra, Lenka. Jedna prázdninová noc im zmení život. Podozrenie z nevery, Lenka nepríde domov, vyšetrovanie, zúfalý čin, neistota. Príbeh je o netolerancii, narušených medziľudských vzťahoch, neschopnosti riešiť rodinné problémy, strate základných hodnôt v súčasnom svete. Prvá klapka je naplánovaná na 8. mája 2017, film bude dokončený v decembri tohto roka.

„Po roku 1989 ide na Slovensku o prvú nezávislú slovensko-rusko-českú koprodukciu. Sme radi, že sa nám podarilo do hlavnej postavy filmu obsadiť francúzskeho herca Jeana-Marca Barra, ktorý svoju hereckú kariéru odštartoval kultovým filmom Luca Bessona Magická hlbočina a je dvorným hercom režiséra Lars von Triera,“ povedala producentka Lívia Filusová zo spoločnosti Furia Film.

Prvá klapka v máji

Film sa bude nakrúcať 34 dní, začne sa 8. mája a predpokladaný záver nakrúcania je koniec júna 2017. Všetky lokality našli tvorcovia na Slovensku, nakrúcať sa bude v Novej Lehote, Starej Turej, Topoľčiankach a v centre Bratislavy. „Keď som si prečítal scenár, premýšľal som o vážnom a hlbokom posolstve, ktoré doňho vložil autor. Neskôr som pricestoval do Bratislavy a mal som dosť času ponoriť sa do života konkrétnej krajiny, zachytiť neopakovateľnú mentalitu, atmosféru, odlišnosť Slovenska od susedných Rakúska a Česka,“ povedal režisér, ktorý debutoval v roku 2008 na Berlinale.

Hlavné postavy – manželský pár, stvárnia francúzsky herec Jean-Marc Barr a ruská herečka Oľga Simonova. Režisérom je oceňovaný Igor Voloshin, spolu s ním tvorivý tím tvoria: kameraman Martin Žiaran, kostýmová výtvarníčka Erika Gadus, umelecká maskérka Eva Ungrová, architekt Miro Kráľ. Ďalej vo filme účinkujú slovenskí a českí herci: Jana Oľhová, Ján Mistrík, Csongor Kassai, Noel Czuczor, Roman Skamene, Zuzana Vejvodová, mladý slovenský rapper Dalyb a ďalší. Producentkou filmu je Lívia Filusová.

Pivnica
5
Galéria
Zdroj: pixabay
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM