Rôzne

Jennifer Lawrence a Jeremy Irons sa ubytovali v Grand Hoteli River Park

V bratislavskom Grand Hoteli River Park sa ubytovali hviezdy svetovej kinematografie – Jennifer Lawrence a Jeremy Irons. Boli súčasťou skupiny filmárov, ktorá v Bratislave nakrúcala film Red Sparrow.

Ilustračný obrázok k článku Jennifer Lawrence a Jeremy Irons sa ubytovali v Grand Hoteli River Park
14
Galéria
Zdroj: TASR

„Máme veľkú radosť z toho, že sme úspešne zvládli návštevu tejto veľmi stráženej a utajovanej skupiny. Dokonca v rovnakom období, keď bol v našom hoteli ubytovaný 100-členný štáb filmárov, zvládli sme ubytovať a postarať sa ešte aj o 12 delegácií z ôsmich krajín sveta, ktoré prišli do Bratislavy na stretnutie predsedov parlamentov členských krajín Európskej únie,“ hovorí Branislav Kačkovič, riaditeľ hotelov Grand Hotel River Park, Bratislava a Sheraton Bratislava Hotel. Podľa jeho slov dosiahli oba hotely v uplynulých dňoch na Bratislavu výnimočný ukazovateľ, a to 100-percentnú obsadenosť.

Bez hviezdnych manierov

Medzi najväčšie ubytované hviezdy patrila americká herečka Jennifer Lawrence, ktorá hrá vo filme hlavnú postavu. V hoteli boli tiež ubytovaní herci Jeremy Irons, Joel Edgerton a aj režisér filmu Francis Lawrence. „Herci nemali žiadne špeciálne požiadavky ani "hviezdne maniere“, Jeremy Irons sa často pohyboval v hotelovom lobby a Jennifer chodila venčiť svojho psíka na nábrežie, kde si bola dokonca aj zabehať," približuje detaily návštevy Peter Voros, hotelový concierge, patriaci do prestížnej asociácie svetových concierge Les Clefs d'Or.

Podľa slov concierge, špeciálne vyškoleného na starostlivosť o VIP hostí, bola skupina veľmi disciplinovaná – už o 5.00 hod. ráno odchádzali členovia štábu aj herci na miesto nakrúcania. Jeremy Irons ochutnal aj špeciality v reštaurácii RIVERBANK pripravené šéfkuchárom Jaroslavom Žídekom a jeho tímom. Jennifer Lawrence využívala skôr možnosť objednania si jedla na hotelovú izbu. Členovia filmového štábu prichádzali na Slovensko od 20. apríla a postupne aj odchádzali podľa jednotlivých úloh v štábe, ako sú kostyméri, produkční, herci a kameramani.

Delegácie v hoteli

V súvislosti so stretnutím predsedov parlamentov krajín EÚ boli v Grand Hoteli River Park ubytovaní napríklad predstavitelia Rakúska, Dánska, Nemecka a Luxemburgu. V ďalšom hoteli, ktorý manažuje hotelierska skupina Best Hotel Properties – Sheraton Bratislava Hotel, bolo ubytovaných 15 delegácií, napríklad z krajín ako Bulharsko, Cyprus a Fínsko. Oba hotely zaznamenali v danom čase 100-% obsadenosť izieb.

BHP vlastní a manažuje Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel, Bratislava. V správe má tatranský hotel Grand Hotel Kempinski. Hotel Crowne Plaza Bratislava rovnako ako Sheraton Bratislava Hotel manažuje na základe zmluvy o frančíze. Do portfólia BHP patria hotely InterContinental v Prahe a moskovský hotel Baltschug Kempinski. Akcie spoločnosti sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.

Filmovanie Bratislava
14
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM