Rôzne Rôzne

Nové Mesto zriadilo psíkom webovú stránku a rozdáva štartovacie balíčky

Okrem webu venovanému psíkom dostanú novomeskí psičkári nielen štartovacie balíčky, ale v budúcnosti aj nový výbeh.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto zriadilo psíkom webovú stránku a rozdáva štartovacie balíčky
Zdroj: TASR

V rámci revitalizácie parkov na Sadovej a Hálkovej ulici vznikli pre psíkov oplotené výbehy. V súčasnosti novomestská samospráva komunikuje s magistrátom o zverení pozemku na Pionierskej ulici, kde má v pláne urobiť ďalší oplotený výbeh. Bratislava24.sk o tom informoval hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Darček pre zodpovedných

Zodpovední majitelia psov v bratislavskom Novom Meste dostanú od miestnej samosprávy bezplatne praktickú pomôcku, vrecúška na odstraňovanie psích exkrementov, ako aj balíček od výrobcu krmív pre psov.

Na úrade si ich môžu vyzdvihnúť chovatelia, ktorí za psa zaplatili miestnu daň. Cieľom akcie je podporiť zodpovedných chovateľov psov a pomôcť zvýšiť čistotu v Novom Meste.

Web venovaný psíkom

„Zodpovedným psičkárom sa snažíme vychádzať v ústrety nielen bezplatnými vrecúškami. Či už je to rozširovanie siete špeciálnych košov, budovaním verejných venčísk, alebo spustením stránky pes.banm.sk, kde nájdu všetky relevantné informácie pre chovateľov psov v Novom Meste,“ hovorí starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Pred časom samospráva zaviedla v mestskej časti koše na psie exkrementy a stojky na papierové vrecká. Ich počet postupne rozširuje, dnes ich je v Novom Meste spolu 125. Obsluha a doplňovanie vrecúšok na psie exkrementy prebieha trikrát týždenne.

Vrecká sú pre všetkých!

Napriek tomu sa stáva, že vrecúška zo stojanov miznú už po pár hodinách – niektorí psičkári si totiž berú vrecká do zásoby. Pomôcť majú preto práve „štartovacie balíčky“, ktoré obsahujú aj sáčky na exkrementy. Chovatelia psov si ich môžu vyzdvihnúť na Miestnom úrade, Junácka ulica č. 1 (2. poschodie, kancelária č. 206) počas stránkových hodín v pondelok a v stredu (8.00 – 12.00 a 13.00 – 17.00) alebo v piatok (8.00 – 12.00).

Čítajte aj: Psičkári, za smradľavú kôpku vám hrozí mastná pokuta

Výbehy v Novom Meste
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM