Rôzne

Nové Mesto vyriešilo tisíci podnet cez projekt Odkazprestarostu.sk

Má to zmysel! Nové Mesto od spustenia projektu vyriešilo už 1048 podnetov na portáli Odkazprestarostu.sk. Nahlasujte svoje podnety aj naďalej!

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto vyriešilo tisíci podnet cez projekt Odkazprestarostu.sk
Zdroj: odkazprestarostu.sk

Nové Mesto vyriešilo v uplynulých dňoch jubilejný tisíci podnet na portáli Odkazprestaros­tu.sk. Bratislava24.sk informoval Ján Borčin z Miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto.

Vyriešené podnety

Prostredníctvom tohto projektu sa občania obracajú na samosprávy s rôznymi podnetmi, ktoré sa týkajú znečistenia životného prostredia, zelene, či poškodených ciest a chodníkov. Mestská časť Bratislava-Nové Mesto ich od spustenia projektu v roku 2010 vyriešila už 1048, pričom spomedzi štyroch veľkých mestských častí v Bratislave má Nové Mesto najvyššie percento vyriešených podnetov.

„Za takmer osem rokov sa portál Odkazprestarostu.sk ukázal, ako efektívny nástroj na riešenie podnetov. Novomešťania chodia s otvorenými očami a zaslaním svojich postrehov nám pomáhajú odstraňovať rôzne nedostatky,“ vraví starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Životné prostredie

Najviac podnetov, ktorými sa občania obracajú na novomestskú samosprávu, sa týka ciest a chodníkov (353), zelene a životného prostredia (287) a opustených a nepojazdných vozidiel (160). „Na území Bratislavy je množstvo majetku v správe mesta, mestských častí, prípadne zodpovednosť za riešenie podnetu majú súkromné spoločnosti. V prípade, že je podnet adresovaný nám, spolu s príslušnými oddeleniami miestneho úradu sa spoločne snažíme o efektívne odstránenie nedostatkov,“ uviedla Jana Plevová, správkyňa portálu za Nové Mesto.

Nové Mesto sa pritom v hodnoteniach projektu Odkazprestarostu.sk dlhodobo umiestňuje medzi aktívnymi samosprávami v rámci celého Slovenska. Za roky 2013 a 2015 mestská časť získala od Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť a Odkazprestarostu.sk v hodnotení prínosu práce samospráv opakovane čestné ocenenie Zlaté vedro Milana Cupáka.

Nahlasovanie podnetov prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk využíva viac ako 100 samospráv na Slovensku. Od roku 2010 bolo vďaka tomuto projektu na celom Slovensku vyriešených viac ako 23 tisíc podnetov.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM