Správy

Nové Mesto OFICIÁLNE otvorí zrevitalizovaný park na Račianskom mýte: Prešiel veľkou obnovou

Bratislavské Nové Mesto oficiálne otvorí v sobotu (20. 4.) zrevitalizovaný park na Račianskom mýte, ktorý prešiel vlani komplexnou obnovou.

Ilustračný obrázok k článku Nové Mesto OFICIÁLNE otvorí zrevitalizovaný park na Račianskom mýte: Prešiel veľkou obnovou
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Mestská časť tak urobí v rámci víkendového festivalu Bratislavské mestské dni. Festival však prinesie napríklad aj čistenie Filiálky či prehliadku Novej tržnice na Trnavskom mýte. TASR o tom informoval Jakub Lazarčík z referátu komunikácie miestneho úradu.

Čo chystajú?

„Rekonštrukcia parku na Račianskom mýte priniesla kvalitný priestor na stretávanie sa. Vďaka podujatiu, ktoré tu pripravujeme, toto miesto ešte viac ožije,“ pozýva starosta Nového Mesta Matúš Čupka.

Podujatie ponúkne návštevníkom kultúrny i športový program. V rámci neho sa napríklad predstaví vietnamská, mexická a ukrajinská komunita. Chýbať nebude ani divadlo pre deti, diskusné fórum, detský orchester či hudobné vystúpenia.

S dobročinným nádychom

Podujatie bude mať aj dobročinné pozadie, tvorivú dielňu pripraví sociálny podnik Drevenô koliesko. Zamestnáva ľudí v ťažkej životnej situácii, aby im pomohol postaviť sa na nohy. „Životná situácia pre jednorodičovské rodiny či seniorov je často náročná, považovali sme za dôležité podať im pomocnú ruku aj týmto spôsobom,“ podotýka Adriana Rabatinová, vedúca oddelenia kultúry, športu a voľného času miestneho úradu.

Pre každého niečo

Festival si zároveň pripomenie aj Deň Zeme, ktorý pripadá na 22. apríla. Pri tejto príležitosti je na sobotu naplánované jarné upratovanie Filiálky. Návštevníci však budú môcť počas víkendu spoznať a objaviť staronové či netradičné miesta v inom svetle.

Pripravená je napríklad komentovaná prehliadka Novej tržnice na Trnavskom mýte, návšteva komunitnej záhrady Vinica Pionierska či objavovanie zákutí Strediska kultúry Vajnorská.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM