Kultúra

Roztočte to na Petržalskom majálese! PRVÝ ročník prinesie aj súťaž vo varení guláša

Stavanie mája a súťaž vo varení guláša majú byť hlavným lákadlom prvého ročníka Petržalského majálesu.

Ilustračný obrázok k článku Roztočte to na Petržalskom majálese! PRVÝ ročník prinesie aj súťaž vo varení guláša
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Slávnosti sa uskutočnia 1. mája na Námestí republiky a pre návštevníkov bude pripravený kultúrny program. Mestská časť takto pokračuje v oživovaní tradícií. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Prihláste sa do súťaže

Slávnosti odštartujú súťažou vo varení guláša. Určená je pre amatérov i skúsených gulášmajstrov. Do súťaže je potrebné prihlásiť online najneskôr do 25. apríla, a to maximálne desať družstiev s tromi až piatimi členmi.

Kotlinu, kotol aj suroviny si musia zabezpečiť vo vlastnej réžii, mestská časť zabezpečí pre každý tím misky, príbory a pivné sety.

Čo nás čaká?

„Povinnou súčasťou je potvrdenie o kúpe mäsa. To musí byť z hygienických dôvodov zakúpené najneskôr 48 hodín pred súťažou,“ podotkla koordinátorka kultúrnych podujatí miestneho úradu Barbora Šaling Legényová.

Súťaž sa začne o 11.00 h, na prípravu gulášov budú mať súťažiaci čas do 15.00 h.

Hladní neostanú ani tí, ktorí gulášu veľmi neholdujú, pripravené budú viaceré stánky s občerstvením. Na remeselných trhoch si budú môcť zakúpiť rôzne tradičné výrobky. Atmosféru dotvorí ľudová hudba v podaní folklórnych súborov či dychovky. Pre deti budú pripravené napríklad tvorivé dielne. Stavanie mája je naplánované na 16.00 h. Hudba bude následne znieť do 19.00 h.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM