Samospráva

Nová tradícia v Starom Meste: Starostka Z. Aufrichtová ocenila nemocnice v mestskej časti

Aufrichtová vychádzala z rebríčkov spokojnosti pacientov, ktoré každoročne zverejňujú zdravotné poisťovne.

Ilustračný obrázok k článku Nová tradícia v Starom Meste: Starostka Z. Aufrichtová ocenila nemocnice v mestskej časti
3
Galéria
Zdroj: Zuzana Aufrichtová FB

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová v stredu 5. júna ocenila nemocnice mestskej časti. Cieľom prvého udeľovania ocenení zdravotníckym zariadeniam, ktoré pôsobia na území mestskej časti Bratislava-Staré Mesto, bolo poďakovať sa za prínos v kvalite poskytovania zdravotníckej starostlivosti. Z podujatia chce Aufrichtová urobiť tradíciu. Uviedol to jej hovorca Matej Števove.

Kvalitná starostlivosť

„Prácu lekárov, ktorú vykonávajú napriek často neľahkým podmienkam, si nesmierne vážim. Asi každý sa už dostal do situácie, že musel stráviť on alebo jeho blízky istý čas v nemocnici a vieme, aké dôležité je cítiť tam istú spriaznenosť. Rebríčky dokazujú, že v týchto staromestských nemocniciach sa to tak deje, a ja som za to vďačná,“ uviedla Aufrichtová.

Ocenenie za prínos v kvalite poskytovania zdravotníckej starostlivosti si odniesli Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Milosrdní bratia, Vojenská nemocnica – Nemocnica svätého Michala, Nemocnica Staré Mesto – Univerzitná nemocnica Bratislava a Onkologický ústav svätej Alžbety. Poďakovanie získali Poliklinika Mýtna a Gynekologicko-pôrodnícka nemocnica KOCH.

Spolupráca nemocníc so samosprávou

Aufrichtová vychádzala z rebríčkov spokojnosti pacientov, ktoré každoročne zverejňujú zdravotné poisťovne. Ocenenia boli odovzdané počas slávnostného aktu v Zichyho paláci. V krátkom programe vystúpili žiaci ZUŠ Miloša Ruppeldta, ktorá tento rok oslavuje 100. výročie založenia.

Predstavitelia nemocníc sa zhodli, že ocenenie je pre nich veľkou satisfakciou. Vnímajú ho tiež ako základ budúcej spolupráce medzi zdravotníckymi zariadeniami a samosprávou. „Ďakujeme, že si na nás samospráva takýmto spôsobom spomenula, doteraz to nebolo zvykom,“ povedal riaditeľ FNsP Milosrdní bratia Michal Tinák.

„Ocenenie si veľmi vážime. Patrí však predovšetkým nášmu personálu. Rád by som obzvlášť vyzdvihol menej známy prínos sestier Rehole svätej Alžbety, ktoré už vyše 280 rokov u nás napĺňajú svoje poslanie starostlivosti a trpiacich a chorých,“ uzavrel onkológ Juraj Kaušitz.

Ocenenie nemocníc v Starom Meste
3
Galéria
Zdroj: Zuzana Aufrichtová FB

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM