KAW Správy Samospráva

OBRAZOM: Niektoré bratislavské fontány čaká obnova. Iné už chŕlia vodu v plnej paráde

Spustenie fontány Planéta mieru pred Prezidentským palácom na Námestí slobody v centre mesta sa zatiaľ odkladá pre rekonštrukciu.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Niektoré bratislavské fontány čaká obnova. Iné už chŕlia vodu v plnej paráde
7
Galéria
Zdroj: TASR/Daniel Veselský

Ak ste sa v týchto dňoch presúvali mestom, asi vám neušlo, že niektoré fontány sú už spustené. Postupne sa vodou naplnia všetky okrem tých, ktoré sa mesto chystá rekonštruovať.

V plnej paráde

„Fontány v Bratislave sme začali spúšťať postupne od 1. apríla s výnimkou pitných fontánok, ktoré na základe rozhodnutia regionálneho hygienika RÚVZ ostávajú mimo prevádzky a rovnako tak mobilné rozprašovače,“ informovala Bratislava24 hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

V Starom Meste je už odzimovaná a oči okoloidúcich teší Rolandova fontána na Hlavnom námestí, Ganymedova fontána na Hviezdoslavovom námestí, fontána Žena s krčahom na Františkánskom námestí a fontána Lev s erbom na Námestí SNP.

V prevádzke sú už aj fontány v Ružinove, ako napr. Fontána pre Zuzanu na Kupeckého ulici, fontána Mária na Prechtlovej ulici a fontány Vodná ruža na Bystrého ulici. Mestská organizácia GIB plánuje postupne uviesť do prevádzky 38 fontán z celkového počtu 42, ktoré má vo svojej správe.

Potrebné opravy

Viaceré fontány v meste čaká tento rok rekonštrukcia a tak si budú musieť na svoju vynovenú premiéru chvíľu počkať.

„Z pripravovaných rekonštrukcií fontán tento rok chystáme obnovu fontány Družba na Námestí Slobody a fontány Pijúce holubice v Sade Janka Kráľa. Mestská organizácia GIB súčasne plánuje aj renováciu fontány Vodná ruža a okolia fontány Rodina na L. Sáru v Karlovej Vsi,“ doplnila hovorkyňa.

Spustenie fontány Planéta mieru pred Prezidentským palácom na Námestí slobody v centre mesta sa tiež zatiaľ odkladá kvôli rekonštrukcii. „Fontána bude doplnená o programovateľné osvetlenie a bude spustená počas mája,“ dodala Rajčanová.

Ako Bratislava ožije?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM