KAW Správy Samospráva

VIDEO: Kým Bratislavčania spia, ulice mesta sa dezinfikujú

Na konečných zastávkach MHD môžete zazrieť zamestnancov DPB v ochranných oblekoch. Tiež sa starajú sa o dokonalú dezinfekciu.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Kým Bratislavčania spia, ulice mesta sa dezinfikujú
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislava bojuje s koronavírusom aj v noci. Práve vtedy magistrát dezinfikujeme verejné priestory.

Dezinfekcia verejných priestorov

Miest, ktoré sa dezinfikujú, je mnoho naprieč celou Bratislavou. „Zameriavame sa pri tom na najfrekventova­nejšie miesta, ktoré sú zároveň aj najviac rizikové. Dezinfikujeme predovšetkým zastávky a chodníky na hlavných uzloch MHD, odpadkové koše či automaty na lístky. Okrem toho dôsledne dezinfikujeme aj okolie nemocníc a zariadení pre seniorov,“ informoval na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo.

Chodníky sú dezinfikované pomocou multikáry s cisternou naplnenou dezinfekciou. V okoliach týchto lokalít zároveň pracovníci ručne dezinfikujú aj smetné koše.

Čistia aj okolie Pentagonu

Ďalšími dôležitými plochami učenými na dezinfekciu sú frekventované prestupné uzly a podchody, medzi nimi napríklad Trnavské mýto, Račianske mýto, Patrónka, Hlavná stanica, dočasná autobusová stanica Mlynské nivy, Železničná stanica Petržalka (vstup Kopčianska a Panónska plus okolie podchodu) a rovnako aj okolie tzv. Pentagonu (Hradská a okolie).

Okrem toho sú dezinfikované nástupné plochy najvyužívanejších zastávok MHD v centre a širšom centre mesta, napríklad SAV, Bajkalská/Trnavská cesta, Miletičova/Pri­evozská, Zochova, Kollárovo námestie, Námestie SNP, Hodžovo námestie, Kamenné námestie, Obchodná ulica, Šafárikovo námestie, Pod Mostom SNP či Slávičie údolie – konečná zastávka. Rovnako sa dezinfikujú aj aj lavičky a zábradlia na frekventovaných námestiach v centre a širšom centre mesta.

Ďalšie opatrenia v MHD

Ďalšie opatrenia pridal aj Dopravný podnik Bratislava (DPB). Od pondelka (6.4.) ešte dôkladnejšie dezinfikuje vozidlá MHD. Sústreďujú sa na dezinfekcie tyčí, držadiel a iných dotykových plôch, s ktorými môže prísť cestujúci do kontaktu. Posilnené sú naďalej dezinfekcia a čistenie vozidiel po ukončení služieb.

„Od pondelka môžete na konečných zastávkach našich liniek stretnúť zamestnancov DPB v ochranných oblekoch. Starajú sa o dokonalú dezinfekciu všetkých tyčí, držadiel a dotykových plôch, s ktorými môžete prísť do styku,“ uvádza Dopravný podnik na sociálnej sieti.

Vodiči po príchode na konečnú zastávku nechajú otvorené dvere z dôvodu vetrania a dezinfekčným roztokom prejdú všetky exponované plochy.

„Podnikáme však všetky opatrenia, aby vozidlá boli maximálne sterilné aj počas dňa,“ ubezpečuje dopravný podnik, ktorý zároveň vyzýva cestujúcich, aby využívali sedadlá pri oknách, čím sa má dodržiavať bezpečný odstup cestujúcich vo vozidlách MHD.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM