Nina Táborská Správy

Nezabudnite na lístky! Kde tento týždeň môžete stretnúť revízorov?

Cestujúci bratislavskou MHD budú oddnes informovaní o kontrolách revízorov. Dopravný podnik Bratislava sa rozhodol zverejňovať informácie o kontrolách revízorov na vybraných linkách MHD. Na ktorých linkách by ste si najbližšie dni nemali zabudnúť označiť lístok?

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnite na lístky! Kde tento týždeň môžete stretnúť revízorov?
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik sa rozhodol, že bude cestujúcich dopredu informovať o kontrolách revízorov. Tento týždeň môžete kontroly stretnúť najmä na týchto linkách MHD:

II. Obvod (Ružinov, Vrakuňa, Podunajské Biskupice) – linky č. 210, 202, 212, 50, 87, 8

III. Obvod (Nové Mesto, Rača, Vajnory) – linky č. 208, 61, 32, 2, 3, 5

„Na týchto linkách MHD sú nasadení revízori počas celého dňa v rôznych časových intervaloch,“ informuje hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Čítajte tiež: Viete, aké sú kompetencie revízora?

Každý cestujúci sa musí pri výkone kontroly preukázať platným cestovným lístkom, ak sa ním preukázať nevie, musí zaplatiť pokutu. V súčasnosti je pokuta vo výške 50 eur plus základné cestovné.

Cestujúci ju môže uhradiť priamo na mieste u revízora buď v hotovosti, alebo prostredníctvom POS terminálu. Ak ju neuhradí na mieste, môže tak urobiť do piatich pracovných dní v sídle DPB na Olejkárskej ulici v Bratislave – v tej istej sume. Neskôr sa pokuta zvyšuje.

Uverejňovaním kontrol revízorov chce Dopravný podnik Bratislava vyzvať všetkých cestujúcich, aby necestovali bez platného cestovného lístka a to z dôvodu, že je to nefér voči cestujúcim, ktorí si cestovné lístky riadne kupujú.

Čítajte tiež: Keď stojí autobus v zápche, nepotrebujete ďalší lístok. Na čo všetko máte ako cestujúci nárok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM