Rôzne Správy

Neviete, čo so starými okuliarmi? Dúbravčania ich posielajú do Afriky

Okuliare pomáhajú ľuďom, ktorí okuliare potrebujú, avšak nemajú finančné prostriedky na to, aby si ich zadovážili. Putujú najmä do Afriky.

Ilustračný obrázok k článku Neviete, čo so starými okuliarmi? Dúbravčania ich posielajú do Afriky
Zdroj: pixabay

Dúbravčania sa môžu už po tretíkrát zapojiť do zbierky starých okuliarov. Tie následne putujú do rozvojových krajín. Organizátorom zbierky je mestská časť Bratislava – Dúbravka v spolupráci s Lions club Bratislava Bona Fide.

Okuliare pre Afričanov

Tohtoročnú zbierku odovzdali v piatok 23. novebra starosta Dúbravky Martin Zaťovič a organizátori zbierky, predseda Komisie sociálno-zdravotnej a bytovej Juraj Štekláč a Štefan Maceják z kancelárie starostu predstaviteľom Lions club Bratislava Bona Fide.

Okuliare odovzdajú núdznym v rozvojových krajinách. „Zozbierané okuliare z Dúbravky putujú do zberného strediska v Taliansku, kde sa s nimi ďalej pracuje, čistia sa a premeriavajú. Tieto okuliare pomáhajú potom v tretích krajinách, najmä v Afrike ľuďom, ktorí okuliare potrebujú, avšak nemajú finančné prostriedky na to, aby si ich zadovážili," priblížili organizátori.

Dúbravka sa tak zapája do celosvetového projektu s názvom Lion Recycle for Sight. Zbierka sa dá podporiť počas celého roka. „Milióny ľudí v rozvojových krajinách trpia, pretože nemajú okuliare. Nemôžu sa učiť, nemôžu pracovať, keďže nevidia ostro a jasne," uviedli organizátori zbierky, do ktorej sa dá zapojiť aj v týchto dňoch. Škatule na to určené sa dajú nájsť sa v budovách miestneho úradu v Dúbravke na Žatevnej 2 a Pri kríži 14.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM