KAW Rôzne Správy

Nevadí, že ZOO je zatvorená! Nádherné tvory môžete sledovať aj online

V čase, keď svieti slniečko, nefúka a neprší, dikdiky sa pasú alebo len tak pobehujú po výbehu v čase od 9:30 do 17:00 hod..

Ilustračný obrázok k článku Nevadí, že ZOO je zatvorená! Nádherné tvory môžete sledovať aj online
Zdroj: ZOO Bratislava

Brány bratislavskej ZOO sa pred časom zatvorili a zvieratá si musia zvykať na život bez návštevníkov. Vy však môžete pozorovať aspoň malú časť ZOO prostredníctvom kamery.

Pozorujte najmenšie antilopy

V bratislavskej ZOO totiž nainštalovali k výbehu drobných antilop – dikdikov, kamery, ktoré sledujú ich každodenný život.

V čase, keď svieti slniečko, nefúka a neprší, dikdiky sa pasú alebo len tak pobehujú po výbehu v čase od 9:30 do 17:00 hod.. Ak by ste ich v zábere kamery nevideli, buďte trpezliví, zjavne sú v inej časti výbehu a onedlho sa opäť objavia.

Milé elegantné zvieratká môžete pozorovať TU.

Meno podľa varovného volania

Dikdiky patria medzi najmenšie antilopy na svete. Dikdik Kirkov (podľa anglického bádateľa a guvernéra J. Kirka) sa vyskytuje v polopúštnych a suchých savanách východnej a juhozápadnej Afriky. Ich varovné volanie znie asi ako „dik-dik“, podľa čoho si vyslúžili domorodé meno digidigi, čo bolo upravené na medzinárodné meno dikdik.

Na hlave majú chochlík dlhšej srsti, ktorý zakrýva malé čierne až 10 cm dlhé rožky. Tieto africké antilopy sa vyznačujú malým, trochu predĺženým nosom. Dospelé jedince dosahujú hmotnosť 3 až 6 kg a výšku v kohútiku asi 45 cm. Partneri žijú trvale v pároch. Svoje územie si značkujú trusom a pižmovými výlučkami z predočných žliaz. Aktívne sú skoro ráno a neskoro popoludní. Potravu tvoria listy kríkov, tráva, byliny, puky a plody.

Zdroj: ZOO Bratislava a ZOO Bojnice

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM