Rôzne

Nesrovnal sa stretol s predsedom BSK Drobom: Rokovali najmä o doprave v kraji

V rámci dopravy otvoril primátor Ivo Nesrovnal aj tému záchytných parkovísk a posilnenie regionálnych vlakov, čo by pomohlo plynulosti dopravy v meste.

Ilustračný obrázok k článku Nesrovnal sa stretol s predsedom BSK Drobom: Rokovali najmä o doprave v kraji
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa v pondelok (26. 2.) stretol s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Jurajom Drobom. Rokovali najmä o možnostiach, ako zlepšiť dopravnú situáciu a mobilitu v hlavnom meste. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

„Príkladom je parkovanie – bez dobrej spolupráce medzi mestom a župou nie je možné riešiť najväčší problém, ktorý trápi obyvateľov Bratislavy,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Témy stretnutia

Primátor Bratislavy predstavil na stretnutí návrhy hlavného mesta na zefektívnenie čerpania pomoci z eurofondov na území hlavného mesta a župy, a to najmä v oblasti dopravy. Županovi zároveň tlmočil konkrétne návrhy na zlepšenie fungovania Bratislavskej integrovanej dopravy, predovšetkým v oblasti odstraňovania súbežných liniek a koordinácie cestovných poriadkov.

V rámci dopravy otvoril primátor aj tému záchytných parkovísk a posilnenie regionálnych vlakov, čo by pomohlo plynulosti dopravy v meste. Do hlavného mesta totiž prichádza z regiónu denne 100 000 ľudí a 30 000 áut.

Ďalšou témou, ktorá nie je iba problémom hlavného mesta, ale aj župy sú ľudia bez domova, ktorí prichádzajú do Bratislavy aj z okolia. Primátor Bratislavy preto požiadal župana o spoluprácu pri pomoci ľuďom bez domova.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM