Správy Samospráva

Nesrovnal: Problémom Obchodnej je stále viac opitých mladistvých a ich agresivita

Mladí ľudia pod vplyvom alkoholu vyvolávajú nepokoje, a tak znepríjemňujú život jej obyvateľom aj prevádzkovateľom obchodov v blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nesrovnal: Problémom Obchodnej je stále viac opitých mladistvých a ich agresivita
7
Galéria

Vzhľadom na pribúdajúci počet výtržností u mladých ľudí v podnapitom stave na Obchodnej ulici, inicioval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal stretnutie s niekoľkými zástupcami tamojších prevádzok na predaj alkoholu.

Cieľom stretnutia bolo nájsť najvhodnejšie riešenie na zlepšenie situácie a zmiernenie negatívneho stavu na Obchodnej. Mladí ľudia pod vplyvom alkoholu vyvolávajú nepokoje, a tak znepríjemňujú život jej obyvateľom aj prevádzkovateľom obchodov v blízkom okolí.

Počet podnapitých stúpa

Ako spomenul primátor Nesrovnal: „Problémom Obchodnej ulice je v čoraz väčšej miere stúpajúci počet opitých mladistvých na ulici a ich agresivita. Po smutnom incidente, ktorý sa tu odohral, mesto posilnilo bezpečnostné opatrenia v spolupráci s príslušníkmi mestskej a štátnej polície. Pitie u mladistvých sa stáva rozšíreným javom v spoločnosti, nemali by sme byť voči tomu ľahostajní. Aj z tohto dôvodu chceme do riešenia nepriaznivého stavu v spojitosti s nadmernou konzumáciou alkoholu a porušovaním verejného poriadku zapojiť aj ďalšie inštitúcie, ktoré sa tejto problematike venujú.“

Obchodná ulica patrí k jedným z najdôležitejších verejných priestorov, ktorými denne prejdú tisícky Bratislavčanov či návštevníkov mesta. Zlepšenie stavu zároveň znamená aj vylepšenie povesti tejto frekventovanej ulice, ktorá bola kedysi výkladnou skriňou Bratislavy.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM