Kultúra

Nepreseďte víkend doma! Toto vás čaká v Bratislave a okolí

Nemáte plány na víkend a premýšľate, kam sa vybrať? Poradíme vám, kde môžete príjemne stráviť voľné dni.

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte víkend doma! Toto vás čaká v Bratislave a okolí
Zdroj: TASR

Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava – jún 2016

Najväčší mestský festival štartuje v tieto dni. Letné mesiace plné zaujímavých hudobných, tanečných a divadelných projektov opäť do hlavného mesta prinášajú Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava. Počas celého mesiaca sa máte na čo tešiť.

Podrobný program na najbližší víkend nájdete TU.

Bratislava / Voľné vstupy

Júnový Burzoblšák

Nielen oblečenie ale aj starožitnosti, handmade výrobky, platne, knihy, obrazy a všetky znovuobjavené poklady z povaly, zóna s občerstvením, program pre deti a príjemná atmosféra vás opäť čakajú v rámci Burzoblšáku.

Sobota / Drieňová 16 / od 08:00 do 14:00 / Vstup voľný

Plavba Bratislava – Viedeň

Vydajte sa na jednodňový výlet do rakúskej metropoly. Okrem spoznávania prírodných krás Dunaja a jeho okolia sa vám naskytne tiež príležitosť stráviť celý deň v centre Viedne.

Trvanie plavby:

Bratislava – Viedeň: 105 min.

Viedeň – Bratislava: 95 min

Sobota – Nedeľa / Osobný prístav / 09:00 / spiatočný 29 eur, jednosmerný 20 eur, Preprava bicyklov: spiatočný 6 eur, jednosmerný 4 eurá

Ružinovské rybárske slávnosti a MDD

Obľúbené Rybárske slávnosti sa tento rok spojili s Medzinárodným dňom detí. Deti sa môžu tešiť na program plný zaujímavých nafukovací, skákacích a iných aktivít. Nebudú chýbať súťaže a sladké prekvapenia. Popoludní odštartuje už tradičná súťaž vo varení rybacej pochúťky halászlé, v ktorej si svoje sily a schopnosti zmerajú aj tímy mestskej časti, hasičov z Prievozu či folklórneho súboru Karpaty.

Viac o akcii sa dočítate TU

Sobota / Štrkovec / 09:00 / Vstup voľný

Dizajn Market Hviezdko 2016

V poradí už 4. ročník Dizajn Marketu Hviezdko sa opäť predstaví aj tento víkend. Oddnes do soboty sa môžete tešiť na začínajúcich aj etablovaných dizajnérov, tvorcov a predajcov v známych drevených stánkoch so všakovakými handmade výrobkami, ktoré budete môcť naživo vidieť, poskúšať a kúpiť. Tešiť sa môžete tiež na celodenný kultúrny program Starého mesta k Medzinárodnému dňu detí.

Podrobný program nájdete TU.

Piatok-Sobota / Hviezdoslavovo námestie / 10:00 / Vstup voľný

Deň detí na dvoch kolesách

Oslávte MDD na dvoch kolesách s Cyklo kuchyňou a Cyklokoalíciou. Urobte si plátenné nákupné tašky, zdolajte prekážkovú dráhu na bicykli, naučte sa, ako sa postarať o svoj bicykel, vyskúšajte si, aké je to jazdiť na tallbajku, recumbente či monocykli a ochutnajte cyklojedlo.

Podujatie je súčasťou podujatia Slnovrat na Dunaji

Sobota / Pri Starom moste na petržalskej strane / 13:00 / Vstup voľný

Modranský piknik 2016

Turistickú sezónu v Modre, znova po roku, otvorí obľúbený Modranský piknik. Jeho atmosféra sa spája s obdobím noblesného štýlu prvej republiky, preto má okrem relaxačného aj náučný charakter.

Sobota / Modra, Lúka Otčenáška / Od 16:00 do 19:00 / Vstup voľný

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM