KAW Správy Samospráva

Neporiadok a špina pri Draždiaku: Mestská časť sa rozhodla konať + FOTO

To, ako bude okolie jazera vyzerať, má v rukách aj každý jeho návštevník.

Ilustračný obrázok k článku Neporiadok a špina pri Draždiaku: Mestská časť sa rozhodla konať + FOTO
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Jazero Veľký Draždiak si obľúbili tisícky ľudí. Prechádzajú sa okolo neho, sedia pri bufetoch a na lavičkách, vychutnávajú si príjemnú atmosféru romantického miesta. Neraz však po nich zostane neporiadok, najmä v okolí smetných košov.

Smeti „kypeli“ z košov

Kritická je situácia najmä počas piatkov a víkendov, kedy smeti priam kypia z košov, ktorých kapacita nepostačuje. Mestská časť Bratislava-Petržalka sa rozhodla zobrať situáciu do vlastných rúk a problém s nedostatkom košov riešiť.

„Pracovníci z Referátu verejných priestranstiev (RSVP) mestskej časti osadili pri Veľkom Draždiaku nový kôš pri každom smetnom koši, ktorý je v správe mestskej časti, aby nedochádzalo k ich preplneniu odpadom počas hlavnej sezóny,“ informuje mestská časť na sociálnej sieti.

Smetné koše má v pláne mestská časť pri jazere osádzať aj naďalej. Pri jazere by malo pribudnúť až 21 nových košov na odpad.

„Pracovníci zároveň koše vyprázdňujú častejšie ako predtým, a to nie len na Draždiaku, ale aj v iných frekventovaných lokalitách Petržalky. Týmto ďakujeme pracovníkom RSVP, ktorí koše svojpomocne vytvorili,“ dodáva mestská časť.

Nové koše pri Draždiaku
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM