Správy Samospráva

Nekonečný boj s vizuálnym smogom na Miletičovej ulici: Čo bráni strhnutiu billboardov?

Odstránenie nelegálnych billboardov na plote pri známom trhovisku pripomína nekonečný príbeh.

Ilustračný obrázok k článku Nekonečný boj s vizuálnym smogom na Miletičovej ulici: Čo bráni strhnutiu billboardov?
Zdroj: Team Vallo pre Ružinov

Ako pripomínajú miestni poslanci z Teamu Vallo, už starosta Dušan Pekár vypovedal všetkým reklamným spoločnostiam zmluvy na prenájom týchto reklamných plôch. Mali skončiť k 31.12.2018.

Žaloby

„Zmluvy s bilbordovými spoločnosťami boli nakoniec definitívne ukončené k 31.12.2019, pričom boli zo strany VPS podané žaloby o vypratanie nehnuteľnosti,“ pripomínajú poslanci. Väčšina reklamných spoločností však výzvu odignorovala a plochy aj naďalej prenajíma.

„Keďže to robia bez platných zmlúv s VPS, naši nominanti v orgánoch VPS podali 18.6.2020 na Stavebný úrad Ružinova návrh na odstránenie čiernych stavieb,“ píše Team Vallo na svojom facebookovom profile.

Zaspatý úrad?

Poslanci tvrdia, že keď sa v auguste konečne dozvedeli, komu bol spis na úrade pridelený, zistili, že spoločnosti neboli doteraz vyzvané na odstránenie čiernych stavieb. Po viac ako dvoch mesiacoch.

„Boj nevzdávame a budeme sa aj naďalej zaujímať, komu tento stav vyhovuje a spravíme všetko preto, aby reklamný smog z našich ulíc a najmä z priestoru kultového trhoviska, zmizol,“ konštatujú.

BOJ PROTI VIZUÁLNEMU SMOGU NA MILETIČKE NEVZDÁVAME Plot na trhovisku Miletičova je jednou z najznámejších bilbordových ...

Posted by Team Vallo pre Ružinov on Sunday, August 30, 2020
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM