Rôzne

Návšteva pápeža aj s obmedzeniami: Bratislavský magistrát bude rozdávať letáky

Magistrát zabezpečí v dotknutých lokalitách informačné tabule a letáky.

Ilustračný obrázok k článku Návšteva pápeža aj s obmedzeniami: Bratislavský magistrát bude rozdávať letáky
Zdroj: TASR/AP

Úlohou bratislavskej mestskej polície počas septembrovej návštevy pápeža Františka v hlavnom meste bude zabezpečiť najmä poriadok na dopravných komunikáciách a priľahlých chodníkoch, kde bude vylúčená verejná doprava a zákaz parkovania z dôvodu bezpečnostných opatrení. Uviedol to vedúci oddelenia komunikácie Mestskej polície Bratislava Peter Borko.

Polícia prosí o strpenie

„Radi by sme požiadali verejnosť o strpenie niektorých dopravných obmedzení, ktoré nastanú v Bratislave, a to najmä v oblastiach, kde sa bude Svätý Otec pohybovať,“ podotkol Borko. Magistrát spolu s mestskou políciou zabezpečia v dotknutých lokalitách informačné tabule a letáky, ktorými budú informovať obyvateľov Bratislavy. „Obmedzenia dopravy budú len na nevyhnutný čas,“ spresnil Borko.

Intenzívna spolupráca

Bratislavská mestská polícia deklaruje, že intenzívne spolupracuje s Úradom pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, s Policajným zborom, bratislavským magistrátom i ďalšími partnermi na zabezpečení bezproblémového priebehu návštevy pápeža na Slovensku.

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska (12.-15. 9.) zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pápež na Slovensku:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM